KLADITE SE PAMETNO

Povratak Ćire u Zagreb, čeka ga zahuktala Lokomotiva

19.09.2014 u 12:03

Bionic
Reading

Lokomotiva je bodom osvojenim u Splitu potvrdila rast forme. Bili su čak i vodili dva puta no nisu uspjeli do kraja izdržati. Ipak, trener Ivković nema razloga za nezadovoljstvo, osobito ako se posljednji nastupi usporede s onima s početka sezone. Protiv Zadra su favoriti, iako ova ekipa ne može protiv nikoga u utakmicu ući s devizom 'lako ćemo'.

Miroslav Ćiro Blažević se vraća u Kranjčevićevu ulicu i grad Zagreb kojima je podario mnogo pamtljivih i slavnih trenutaka, a tamo ga kao domaćin čeka trener - Lokomotive, Tomo Ivković s kojim je uvijek imao pomalo nategnute odnose. Ipak, skoncentrirajmo se na nogomet...

'Očekujem jednu vrlo tešku utakmicu. U ovom momentu ovo je sigurno najbitnija utakmica za cijelo prvenstvo. Imamo negativno iskustvo od prošle godine sa Zadrom, poraz od 1:3. U to vrijeme imali smo veliku bodovnu prednost pred RNK Splitom, no ušli smo u utakmicu sa Zadrom podcjenjivački i opušteno te dok smo došli k sebi već smo gubili 3:0,' osvrnuo se na povijest Ivković, a zatim dotakao i sadašnjosti:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Momčad Zadra je motivirana dolaskom legendarnog Ćire Blaževića, no jednostavno je sada sve na nama, na mojim igračima da pokažu veliku volju i uspjeh jer od ove utakmice mnogo toga može krenuti prema gore ili dolje.'

U redovima domaćih nema ozlijeđenih (izuzev Čabraje koji ipak nije neki važan faktor), pa Ivković ima na raspolaganju kompletan kadar. Najavio je samo jednu promjenu u odnosu na zadnji susret, umjesto Zelenike na golu će biti Sluga.

Formacija je klasičnih 4-1-4-1 u kojoj Jerko Leko ima ulogu korektora vezne linije, a Ante Rukavina usamljenog napadača. Problem na desnom boku je očito riješen prekomandom Prenge, jer se Bartolec i Gorupec nisu pokazali najsretnijim rješenjima.

Ćiro Blažević je pobjedom započeo svoju zadarsku avanturu. Na startu su igrali protiv fenjeraša iz Koprivnice i sve je već bilo gotovo do poluvremena. Svjestan je Ćiro da ga danas čeka puno teži ispit:

'Lokomotiva je opaki suparnik. Ima puno toga, a dobila je još više dolaskom Leke i Rukavine. Nezgodna je i čvrsta, opasna sa svih strana.'


Zadar je pod Ćirom promijenio stil igre, više nemaju libera nego igraju s četvoricom u liniji. Također, najavljivali smo kako će od prve minute priliku dobiti mladi Pešić, nekoć velika nada splitskog Hajduka koja se kasnije izgubila po posudbama. Zabio je gol i bio stalna prijetnja pred suparničkim golom, a Ćiro je potvrdio kako je time 'kupio' mjesto u početnom sastavu i danas. Vrijeme će pokazati je li to bio samo bljesak.

'Čeka nas tvrdih 90 minuta. Lokomotiva je jedna od ekipa koja ima svoj stil igre i od njega ne odustaje. Moramo naći odgovore na to,' rekao je iskusni napadač Terkeš te dodao kako oni nisu zadovoljni dosadašnjim bodovnim učinkom.

Blažević na raspolaganju također ima kompletnu momčad.

Legedarna scena iz Smogovaca, pokazatelj Ćirine težine u Zagrebu