TPORTAL NA LICU MJESTA

Povijesni NBA spektakl za Kanadu, ali i hrvatsku košarku!

09.02.2016 u 11:04

Bionic
Reading

U nedjelju 14. veljače u Torontu će se odigrati prva povijesna NBA All-Star utakmica izvan SAD-a. Tako će se Kanada, koja među 30 NBA klubova ima predstavnika u Toronto Raptorsima, upisati u povijesne knjige. Sa spektakla z Kanade tportal.hr će vas svakodnevno izvještavati uz nekoliko intervjua najvećih NBA zvijezda…

Već godinama je nepisano pravilo čelnih ljudi NBA lige kako se za domaćina NBA All-Star vikenda biraju gradovi s ugodnom klimom kao što su Los Angeles, Phoenix, New Orleans, Oakland, Miami, Orlando i drugi. Međutim, kroz povijest je bilo i iznimaka pa je tako prošle godine domaćin bio New York (točnije dio grada Brooklyn), a ove se godine karavana seli u još hladniji Toronto u kojem se za vrijeme NBA spektakl očekuje snijeg i do 20 Celzijusa minusa.

Spektakl iz Kanade (logo krasi poznati CN Tower, najviši samostojeći objekt na kontinentu) uživo se prenositi televizije iz 215 zemalja uključujući i Hrvatsku (Sportklub koji se nalazi u sklopu MAXtv paketa).

Da je Toronto pravi košarkaši grad govori i podatak kako je u njemu davne 1946. (1.11.) odigrana i prva povijesna NBA utakmica između tadašnjih Toronto Huskiesa i New York Knicksa.

Za hrvatsku košarku spektakl u kanadi bit će poseban jer će na utakmici između selekcija SAD-a i Svijeta tj. novaka (rookies) i igrača s dvije godine NBA iskustva (sophomores) zaigrati dva hrvatska reprezentativca, Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets) i Mario Hezonja (Orlando Magic). Posljednji puta hrvatska košarka imala je dva predstavnika na NBA All-Staru 1994. Godine kada su među novacim a(rookies) zaigrali Splićani Toni Kukoč i Dino Rađa.

Na NBA spektaklu o kojem će tportal.hr svakodnevno izvještavati sudjelovat će ukupno 216 igrača i legendi koji trenutačno igraju ili su članovi stožera neke od 30 NBA momčadi, a među njima će biti i 41 član memorijalne Kuće slavnih (Hall of Fame).

Dodajmo još kako će na nedjeljnoj NBA All-Star utakmici Istoka i Zapada nastupiti tri igrača aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa (Stephen Curry, Draymond Green i Klay Thompson) što klub iz Oaklanda (grada preko puta San Francisca) nije doživio od davne sezone 1975/76. Kada su na All-Star spektaklu igrali Rick Barry, Phil Smith i Jamaal Wilkes.

Međutim, treba pohvaliti i domaću momčad Toronto Raptorse koji će na glavnoj utakmici Istoka i Zapada imati dva igrača, a to su DeMar DeRozan i Kyle Lowry. Tako su Raptorsi postali prvi domaćin koji u All-Star momčadi ima dva beka nakon legendarnih Los Angeles Lakersa iz 1972. (Jerry West i Gail Goodrich).