NOGOMETNA ABECEDA

Poučna lekcija: Subašić hrabro prozvao gazde iz HNS-a

28.11.2014 u 14:04

Bionic
Reading

Prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije uživa u svojoj besprijekornoj statistici u ligi prvaka, ali i iz svog 'udobnog' Monaca s mukom gleda na recentna zbivanja u hrvatskom nogometu

Danijel Subašić proživljava sezonu svoje apsolutne nogometne afirmacije. Prvi je izbor u hrvatskoj reprezentaciji, primio je samo jedan gol s Monacom u Ligi prvaka i dokazao je svim skepticima da se penje prema samom svjetskom vratarskom vrhu.

No, i iz vrlo komotne pozicije nije zaboravio na državu i ligu koja ga je lansirala u orbitu. Bivši vratar Zadra i Hajduka referirao se na situaciju s neodigranog derbija na Maksimiru i bez ustezanja poručio:

'Samo u Hrvatskoj tiraju ljude sa stadiona. Žalosno. Nogomet se igra zbog navijača. Zbog huka s tribina, zvižduka, pljeska...' napisao je na svom twitter profilu vratar, te odmah zatim dodao i sarkastičan upis: 'Ovako je puno lipše,' uz kolaž ljutitih koreografija i bakljadi hrvatskih navijačkih skupina.

Hrabar potez koji će u sjedištu hrvatske nogometne utvrde sasvim sigurno podići tlak vlastodršcima. Hoće li ga kazniti? Teško, bilo bi to golemo dolijevanje ulja na vatru. Daleko smo od raja, ali valjda nismo dosegnuli demokratski nivo Sjeverne Koreje ili Izraela...