TAMNA STRANA SPORTA

Potresna priča teniskog profesionalca koji je zaradio više od pet milijuna dolara; htjeli su sve znati, a nisu mu mogli jamčiti sigurnost obitelji

15.04.2020 u 22:02

Bionic
Reading

Ukrajinski tenisač Sergiy Stakhovsky (34) otkrio je jednu ružnu epizodu iz svoje karijere koja traje već 17 godina

Teniski fanovi u Hrvatskoj možda ga će se sjetiti, jer je prvu titulu u karijeri osvojio na Zagreb Indoorsu 2008. kada je u dva seta nadigrao Ivana Ljubičića (7:5, 6:4), a danas je 169. na ATP ljestvici.

Još uvijek se ne predaje, a s njim su porazgovarali iz Tennis Worlda te im je otkrio jednu zanimljivu priču koja se dogodila na Australian Openu prije 11 godina.'

'Te godine na Australian Openu su mi ponudili 100 tisuća dolara da namjerno izgubim meč. Na kraju sam ipak izgubio iako sam vodio 2:1 u setovima. Da sam slučajno nakon meča vidio čovjeka koji stoji iza toga, udario bih ga reketom', kazao je Stakhovsky.

Bilo je to u prvom kolu Australian Opena , a s druge strane stajao je Francuz Arnaud Clement (6:3, 2:6, 4:6, 6:2, 6:1). Cijeli slučaj prijavio je Jedinici za teniski integritet (Tennis Integrity Unit).

'Pitali su me tko je to bio, a ja sam odgovorio protupitanjem: Možete li jamčiti sigurnost mojoj obitelji? Taj je čovjek bio pijun, a iza njega stoje ljudi koji su opasni, a moja cijela obitelj je u Ukrajini. Rekli su da oni ne mogu ništa jamčiti', rekao je Ukrajinac koji je od turnirskih nagrada zaradio više od pet milijuna dolara te je osvojio ukupno četiri naslova u pojedinačnoj konkurenciji.