PODRŠKA JESUSU

Potez Napolijevih nogometaša poruka cijeloj Italiji; uzeli su 'pravdu' u svoje ruke

30.03.2024 u 13:52

Bionic
Reading

Nogometaši talijanskog prvoligaša Napolija kleknuli su prije početka utakmice protiv Atalante u znak podrške svom braniču Juanu Jesusu koji je bio žrtva rasističkih uvreda suparničkog igrača.

Juan Jesus je 17. ožujka optužio braniča Intera Francesca Acerbija za rasističku uvredu prijavivši sve sucu Federicu la Penni. Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza pokrenula je istragu, a prije nekoliko dana je Acerbi oslobođen sumnje zbog nedostatka dokaza.

Tijekom instrage analizirani su audio i video zapisi, kao i svjedočenja igrača, a na kraju je ustanovljeno da nema dokaza o prekršaju. Talijanski branič je cijelo vrijeme tvrdio kako ga je Jesus pogrešno razumio.

Jesus je nakon završetka postupka izrazio ogorčenje, a razočaranje nisu skrivali niti u Napoliju, stoga su prije početka utakmice protiv Atalante pružili podršku svom braniču kleknuvši na jedno koljeno, dok su navijači s tribina uzvikivali 'Ne rasizmu'.

Napoli je objavio i kako se neće pridržavati 'službene' antirasističke kampanje Serie A, pa na dresovima nisu imali oznaku 'Keep Racism Out' koju će druge momčadi nositi na svojim dresovima ovoga vikenda.

'Klub više ne sudjeluje u institucionalnim inicijativama oko rasizma, radimo to privatno, jer smo bili iznevjereni situacijom s Juanom Jesusom. Ponekad bi u životu bilo dovoljno samo ispričati se', kazao je sportski direktor Mauro Meluso u razgovoru za DAZN.