ZOV AMERIČKIH MILIJUNA

Potez čelnika španjolske La Lige kakvom se navijači u domovini nisu nadali; više ništa neće biti isto!

16.08.2018 u 13:59

Bionic
Reading

Čelnici španjolske La Lige, prije poznatije kao Primera, u četvrtak su objavili kako planiraju u budućnosti organizirati igranje prvenstvene utakmice izvan Španjolske i to u SAD-u.

Ovaj hrabar potez, koji je razveselio navijače Barcelone, Real Madrida i ostalih širom SAD-a, vjerojatno neće biti dobro prihvaćen u Španjolskoj. Malo tko se mogao nadati kako će potencijalna milijunska zarada natjerati čelnike La Lige da se po prvi puta u povijesti službene utakmice igraju izvan Europe. Ukratko, ako se ovo dogodi navijači poručuju kako više ništa neće biti isto!

'La Liga i Relevent, multinacionalna medijska kuća, danas su objavile zajednički pothvat kojem je cilj promicanje nogometa u SAD-u i Kanadi', stoji u zajedničkom priopćenju.

'Kao dio dogovora, La Liga planira organizirati igranje regularne prvenstvene utakmice u SAD-u, prve koja bi bila igrana izvan Europe', dodaje priopćenje u kojem se međutim ne navodi kada bi se ta prva utakmica mogla igrati.

Real Madrid i Barcelona su se nedavno vratili s predsezonske turneje po SAD-u gdje su igrali prijateljske utakmice protiv europskih klubova Milana, Rome, Tottenhama i Manchester Uniteda na International Champions Cupu, turniru kojeg organizira Relevent.

U srpnju 2017. su Barcelona i Real Madrid odigrali prijateljski 'el Clasico' za koji je bio rasprodan Hard Rock stadion u Miamiju. Nije tajna kako bi ovakav potez La Ligi donio višemilijnsku zaradu, ali pitanje je kako će to prihvatiti navijači u domovini.

Ako se ovako nešto dogodi nije nemoguće da nakon toga La Liga prvenstvene utakmice organizira u Aziji... Zaista više ništa neće biti isto.

  • +2
La Liga, Barcelona - Real Sociedad Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia