NESLAVAN ODLAZAK

Posramljeni Mourinho skrivao lice: Zar se zbilja vraća u Real?

17.12.2015 u 20:11

Bionic
Reading

Jose Mourinho napustio je Chelsea skrivajući se od objektiva fotoaparata tijekom vožnje u automobilu. Kao njegov nasljednik spominje se Guus Hiddink, a za njega se odjednom povezuje s Real Madridom...

Mourinho je nakon devet poraza u Premiershipu i zaostatka od 20 bodova za vodećima te ulaskom u borbu za opstanak jednostavno mora dobiti otkaz. Odlučila je tako uprava Chelseaja, s obzirom da Portugalac više nije kontrolirao svlačionicu svoje ekipe.

Hoće li Mourinho zaista inkasirati 40 milijuna funti ili neće kao odštetu za prijevremeni dokaz, zasad je nepoznato, jer postoji mogućnost da se ipak dogovorio s klubom oko umanjene otpremnine.

U svakom slučaju, Mourinho je na neslavan način napustio klub, kapuljačom skrivajući svoje lice pred mnoštvom fotoreportera.


Bivši predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Ramon Calderon smatra kako bi se Jose Mourinho nakon napuštanja kormila Chelsea mogao vratiti u redove 'Kraljevskog kluba'.

'Mourinho je sada bliži povratku u Madrid nego odlasku u neki drugi klub. Znam da zvuči čudno, no ako Rafael Benitez nastavi s lošim rezultatima, predsjednik Reala bi mogao pozvati Mourinha,' kazao je Calderon.

Bivši Realov čelnik tvrdi kako Florentino Perez obožava Mourinha, a to je pokazao kada je u više navrata branio portugalskgo stručnjaka.

'Nije tajna da predsjednik Reala Florentino Perez voli Mourinha. Ne može se odbaciti mogućnost njegova povratka na Santiago Bernabeu,' dodao je Calderon koji je vodio Real od srpnja 2006. do siječnja 2009.

Mourinho je u četvrtak dobio otkaz u londonskom klubu zbog serije loših rezultata ove sezone. 'Bluesi' se trenutačno nalaze na 16. mjestu ljestvice sa samo 15 bodova, odnosno jednim više od zone ispadanja. Mourinho je vodio Real od svibnja 2010. do lipnja 2013. Pod njegovim vodstvom 'Los Blancosi' su osvojili tri trofeja - prvenstvom Kup Kralja i španjolski Superkup.

Jose je potporu dobio iz još jednog svojeg bivšeg kluba, talijanskog Intera, no nije vjerojatno da će se u njega vratiti. A kao novi trener Chelseaja u engleskim medijima zasad se najviše spominje Guus Hiddink.

Reakcije u Engleskoj podijeljene

'Nikada nisam vidio situaciju kao ovu. Prošle sezone Chelsea je bio engleski prvak, a ove sezone su igrači igrali kao da su se prvi put vidjeli. To je bez presedana. Kada kola krenu nizbrdo možeš promijeniti nekoliko igrača, ali ne i cijelu svlačionicu. Kada si u svađi s dvojicom ili trojicom igrača, to možeš preživjeti. Ali kada je protiv tebe pola svlačionice, ne možete otpustiti sve igrače, a morate nešto poduzeti,' kazao je bivši kapetan engleske reprezentacije Alan Shearer.

Legendarni napadač Arsenala Thierry Henry smatra kako veliki dio odgovornosti za nastalu situaciju snose i sami igrači.

'Chelsea je otpustio najboljeg trenera u klupskoj povijesti i jednog od najboljih menadžera svih vremena. Igrači bi također trebali preuzeti odgovornost. Nije za sve kriv Mourinho. Kod igrača je postojao nedostatak želje i motiva,' kazao je najbolji strijelac Arsenala u povijesti.

Bivši napadač Chelsea Chris Sutton smatra kako je Mourinho ove sezone ipak pretjerao.

'Prethodno je bio inteligentan, duhovit i šarmantan. Ali neke od njegovih budalaština ove sezone su bile ipak previše. Očito se pojavilo previše pukotina u svlačionici. Mourinho je očito izgubio povjerenje igrača. Ne možete sumnjati u Mourinhove trenerske kvalitete, ali očito je izgubio svlačionicu,' smatra Sutton.

Bivši menadžer Liverpoola Graeme Souness smatra kako je Mourinho bio osuđen na 'propast' onoga trenutka kada je izgubio autoritet u svlačionici.

'Kada je izgubio svlačionicu izgubio je i posao. Dva ili tri igrača su proširili nezadovoljstvo na cijelu momčad. Međutim, moram priznati kako me otkaz ipak iznenadio zbog svega što je Mourinho učinio za ovaj klub,' smatra Souness.

Slično razmišlja i menadžer Sunderlanda Sam Allardyce.

'Šokiran sam. Tužan sam jer je Mourinho sjajan trener s velikim karakterom. Njegov odlazak predstavlja gubitak za Premiership,' smatra Allardyce.