PJESMA IZ SRCA

Poslušajte baladu Dinamovih navijača

18.03.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Najvatreniji Dinamovi navijači subotnji derbi s Hajdukom gledat će preko televizije u Tkalči, a ulicom će se oriti i jedna nova pjesma

Bojkot i dalje traje, ali glasnice se neće štedjeti. BBB-i neće biti na sjevernoj tribini, a za sve koji se na taj način odriču hrvatskog derbija inicijativa 'Zajedno za Dinamo' skladala je novu pjesmu.

'Ova je pjesma napisana i ispjevana iz srca ljudi koji se odriču odlaska na utakmice svoje najveće ljubavi - Dinama, uvjereni u bolje sutra za svoj klub. Uz zahvalu svima njima moramo se posebno zahvaliti Juciju iz kvarteta Gubec koji je isto tako ovu pjesmu otpjevao iz srca.

Video koji gledate samo je privremen jer nova grupa Dinamovih entuzijasta sprema i spot koji će uskoro podijeliti sa svima nama. Ova je pjesma ujedno i poziv da u subotu dođete na druženje u navijačku plavu zonu 'Tkalča', gdje ćete se uz gledanje utakmice moći i aktivno uključiti u akciju 'Vratimo Dinamo' te se učlaniti u klub.

Pjesma je namjerno odabrana, to je 'Danny Boy', tradicionalna irska balada. Judy Collins i Elvis Presley samo je dvoje od mnogih izvođača koji su snimili svoju verziju pjesme 'Danny Boy'. Također postoje jazz, bluegrass, country, rock, pa čak i latino verzije ove pjesme. Malachy McCourt kaže da je ta pjesma u stanju prodrijeti u glazbenu svijest svake etničke grupe s kojom se susreo. Ona budi neku vrstu nostalgije, nečega što je tužno, ali istovremeno i puno nade.

Tužna je situacija oko kluba danas, ali puni smo nade da ćemo to promijeniti i stoga ova melodija savršeno uobličuje naše emocije ovih dana. Vjerujemo i vaše', stoji u objašnjenju pjesme.

Nova pjesma Dinamovih navijača