(POLU)PRAZNE DVORANE

Posjećenost NBA utakmica sve slabija

03.12.2008 u 15:15

Bionic
Reading

Donedavno je takav scenarij bio nezamisliv: ne samo da se za NBA utakmice ne traži karta više, nego velike dvorane zjape poluprazne. Globalna financijska kriza definitivno je zahvatila i NBA cirkus

Američka borba s ekonomskom krizom počela se odražavati na posjećenost NBA utakmica. To je postalo vidljivo i tijekom prijenosa NBA utakmica, u prvom redu nedavne između Knicksa i Grizzliesa, koja se igrala u Memphisu. Najskuplja sjedala, tj. 25 redova od parketa prema gore bila su prazna.

Grizzliesi su igrali pred polupraznom dvoranom i prije, no situacija nije nikad bila toliko dramatična. Očevici tvrde da je u dvorani u najboljem slučaju bilo 4.000 gledatelja. Ali, ni to nije jedini primjer. U Sacramentu, gdje su Kingsi redovito rasprodavali dvoranu kapaciteta 17.300 mjesta, prvu domaću utakmice ove sezone gledalo je nešto manje od 12.000 gledatelja, a posjećenost je otad u stalnom padu. Indiana, Philadelphija i Charlotte također bilježe iznimno lošu posjećenost. Čelni čovjek NBA lige David Stern zasigurno mirno ne spava jer se još ne nazire kraj velikoj krizi.