FIFA_SP_2018.svg

hrvati u sočiju

Poruka ovog Rusa mogla bi natjerati i Dalića na radikalne promjene u sastavu

Bionic
Reading

Hrvatska nogometa reprezentacija u subotu od 20 sat, na olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju, igra četvrtfinalnu utakmicu SP-a a protivnik joj je domaćin Rusija

I Hrvati i Rusi vjeruju kako će proći u polufinale Svjetskog prvenstva. No, iako je do utakmice s domaćinima ostalo tek nešto više od 24 sata, po ulicama Sočija odnosno Adlera uopće se ne osjeća ta nogometna groznica.

Doduše, s obzirom na to da su Adler, Soči i okolna mjesta orijentirani na turizam, onda je to čak i razumljivo. Jer hotelski kapaciteti prepuni su turista, obitelji s malom djecom, kojima su prioriteti sunčanje i kupanje.

U toj silnoj masi ruskih turista, od stranih jezika najčešće se čuje - španjolski. Naime, uvjereni kako će upravo njihova reprezentacija igrati ovdje svoj četvrtfinalni ogled, ulaznice su pokupovali Španjolci. Sličan problem vidjeli smo i u Nižnjem Novgorodu, gdje su na utakmici između Hrvatske i Danske, u velikom broju bili i argentinski navijači.

Inače, hrvatskih navijača ovdje uz obale Crnog mora vidjeli smo tek pet, šest i to su uglavnom isti oni Hrvati, koji su u Rusiju stigli iz SAD-a ili Australije, te reprezentaciju prate u stopu. Također, doznajemo da će naših biti 3.840 odnosno točno koliko je ulaznica pripalo svakom savezu.

'Nažalost, više od tog broja nismo mogli osigurati jer FIFA za svaku navijački skupinu osigurava tek osam posto kapaciteta', rekao nam je Miroslav Marković, HNS-ov povjerenik za sigurnost.

  • +31
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim, čak i da se pojavi koja ulaznica na slobodnom tržištu, sigurni smo da će je prvo otkupiti Rusi. Ali kroz razgovor s ljudima na ulici, dosta njih izjavilo je kako sreću žele Hrvatskoj. Ili su toliko ljubazni domaćini, ili ne vjeruju u momčad izbornika Stanislava Čerčesova.

Jedan među onima koji je u Soči stigao iz Moskve je i Vitalij, kod kojeg je evidentna bila dilema, za koga navijati. Naime, na majici je imao otisnutog Vedrana Ćorluku u dresu Lokomotiva.

'Žao mi je što ne igra više. Makar, to bi nam mogla biti prednost jer znam koliko je Ćorluka dobar i kako zna dobro čitati igru. Ja sam njegov veliki fan, i u stvari mi je i žao što već sada igramo protiv Hrvatske. Draže bi mi bilo da smo se sreli u finalu', rekao je simpatični Vitalij.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tko zna, možda nakon ove poruke i izbornik Zlatko Dalić napravi korekciju zadnjeg reda, u kojem bi, prema svim najavama kao stoper ipak trebali početi Dejan Lovren i Domagoj Vida.