POČELE KALKULACIJE

Poruka iz Lyona uoči Dinama: Ne želimo nastaviti u Ligi prvaka!

22.11.2016 u 08:44

Bionic
Reading

Iako s dvije pobjede još ima izgleda izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka, predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas smatra da bi za klub bilo bolje nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Protiv Dinama ovog utorka (Arenasport 3, 20:45) svejedno se očekuje francuski pohod na pobjedu...

Lyon ovog utorka traži pobjedu na Maksimiru kojom bi osigurao europsko proljeće i ostao u igri za plasman u osminu finala Lige prvaka uz eventualnu pobjedu protiv Seville u posljednjem kolu.

Izgledi francuskog viceprvaka za prolazak dalje u elitnom klupskom nogometnom natjecanju nisu veliki, a predsjednik kluba priznaje da niti ne priželjkuje ostanak u njemu.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati putem usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Ne bi li bilo bolje preći u Europsku ligu i omogućiti našim navijačima gledanje više europskih utakmica? Znamo da je lakše prolaziti kroz Europsku ligu nego kroz Ligu prvaka,' izjavio je Jean-Michel Aulas koji smatra da je razumnije planirati takav scenario.

U Lyonu su svjesni da plasman u nokaut fazu Lige prvaka donosi puno više novca nego u Europsku ligu, no guranjem daleko u drugom po snazi europskom natjecanju vjeruju da mogu to komplenzirati, a navijači će biti zadovoljniji.

'Svejedno, sanjam o velikoj utakmici protiv Seville na zatvaranju grupne faze,' dodao je Aulas.

Podsjetimo, Lyon je pobijedio Dinamo 3:0 kod kuće u skupini H i bit će jasan favorit i u uzvratnoj utakmici na Maksimiru...

Liga prvaka

Skupina H

Dinamo Zagreb - Lyon 20:45
Sevilla - Juventus 20:45
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Sevilla 4 3 1 0 10
2. Juventus 4 2 2 0 8
3. Lyon 4 1 1 2 4
4. Dinamo Zagreb 4 0 0 4 0

Sljedeće utakmice

7.12. Lyon - Sevilla
7.12. Juventus - Dinamo Zagreb