Veznjak uvjeren u prolaz

Portugal prijeti Hrvatskoj na otvaranju Eura, a njihova velika zvijezda sada je poslala jasnu poruku i dala do znanja što misli o skupini

23.03.2021 u 16:59

Bionic
Reading

Veznjak lisabonskog Sportinga Daniel Braganca najavio je susret s Hrvatskom koji je na rasporedu u četvrtak u 21 sat

Veznjak lisabonskog Sportinga Daniel Braganca trebao bi u četvrtak zaigrati za mladu portugalsku nogometnu reprezentaciju protiv Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva u Koperu, a uoči puta je poručio kako je uvjeren u prolazak skupine u kojoj se još nalaze Švicarska i Engleska.

'Ovo je iznimno teška skupina, s jako kvalitetnim reprezentacijama, pa je pred nama veliki izazov. Sve tri reprezentacije s kojima ćemo igrati sigurno će nam stvarati probleme jer su to dobre momčadi. No mi smo puni samopouzdanja jer znamo što želimo i jer smo tijekom kvalifikacija pokazali svoju kvalitetu', izjavio je 21-godišnji Braganca.

Portugalska U-21 reprezentacija trenirala je u utorak u sportskom centru pored Lisabona, a popodne krenula na put prema Sloveniji.

'Idemo ondje puni ambicije, da ispunimo zamisli našeg izbornika te smo svjesni što nas čeka. Imamo veliki respekt prema sva tri protivnika s kojima ćemo se susresti', dodao je Braganca.

On je ove sezone sudjelovao u 16 utakmica za Sporting, vodeću momčad portugalskog prvenstva, no uglavnom je priliku čekao s klupe za pričuve.

'Jako sam sretan i ponosan što sam u mladoj reprezentaciji. Ovo je velika privilegija, ali i velika odgovornost jer brojni mladi igrači nikada nisu imali ovakvu priliku', poručio je.

U dosadašnja tri međusobna susreta Portugal je slavio dva puta a Hrvatska jednom. Portugalci su 1999. pobijedili na domaćem terenu s 2:0, a četiri dana poslije je Hrvatska pobijedila na Poljudu s 3:0. U susretu odigranom 2013. Portugal je opet je bio bolji kao domaćin i slavio s 2:0.

Popis U-21 reprezentacije Portugala za Europsko prvenstvo

  • Vratari: Diogo Costa (Porto), Joao Virgínia (Everton) i Luis Maximiano (Sporting)
  • Braniči: Diogo Leite (Porto), Diogo Queiros (Famalicao), Diogo Dalot (Milan), Pedro Pereira (Crotone), Thierry Correia (Valencia), Tiago Djalo (Lille) i Tomas Tavares (Farense)
  • Vezni: Daniel Braganca (Sporting), Fabio Vieira (Porto), Filipe Soares (Moreirense), Florentino Luis (Monaco), Gedson Fernandes (Galatasaray), Pedro Goncalves (Sporting), Vitor Ferreira (Wolverhampton Wanderers) i Joao Mario (Porto)
  • Napadači: Dany Mota (Monza), Trincao (Barcelona), Francisco Conceicao (Porto), Goncalo Ramos (Benfica) i Tiago Tomas (Sporting)
  • Izbornik: Rui Jorge