DINAMO - PORTO 0:2

Porto zasluženo do pobjede, Dinamo plaća školu

18.09.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Dinamo je porazom otvorio ovosezonsko natjecanje u Ligi prvaka, a golovima Porta, koji je slavio 0:2, kumovale su greške Kelave i Kovačića. No osim zbog rezultata u Dinamu moraju zabrinuti i zbog mizernog posjeta, jer na stadionu je bilo - tek pet tisuća gledatelja

Baš kao i prošle sezone, kada su u prvom kolu igrali (i izgubili) od Reala, Dinamovi su igrači pokazali da 'znaju'. Međutim, još uvijek je to daleko od europskog vrha, pa porazom 0:2 od Porta ne smiju biti razočarani. Iako mogu žaliti za prilikama.

Dinamo je u dvoboj s portugalskim prvakom ušao pun respekta, što se osjetilo već u uvodnim minutama dvoboja. Porto se odmah nametnuo na travnjaku te je Kelava već u četvrtoj minuti morao prvi puta intervenirati. 'Modri' su pred Heltona prvi put stigli tek u desetoj minuti, ali Čopov ubačaj s desne strane mirno je zaustavio Maicon.

Potom je Čop još jednom zaprijetio iz daljine, ali ovog puta njegov je udarac otišao kraj gola. I to je uglavnom bilo sve od Dinama na suparničkoj polovini terena jer Sammir je bio dobro čuvan, pa ni njegovi rijetki pokušaji bijega nisu trajali duže od dvije, tri sekunde.

Porto je pak pritiskao, ali Šimunić, koji posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, zatvarao je prilaze prema Kelavi. Nažalost, bio je Joe jedini raspoloženi Dinamov igrač, pa je taj pritisak Porta bio sve žešći. A pred kraj poluvremena donio je i radost gostima. Pripomogao im je i Kelava, koji je u 41. minuti napravio veliku grešku, ali koja nije kažnjena. Međutim, možda i pod dojmom tog kiksa, Kelava je u 42. minuti ubačaj Alexa Sandra s lijeve strane izbio na nogu Lucha Gonzaleza, kojem s pet, šest metara nije bilo teško loptu gurnuti u mrežu.

U nastavku utakmice trener 'modrih' Ante Čačić pokušao je sve kako ne bi prekinuo svoju seriju utakmica bez poraza, uveo je Fatosa Beqiraja i Bryana Carrasca, te skoro pogodio. Naime, Čileanac je već u prvom kontaktu s loptom stvorio opasnost pred suparničkim golom, ali njegov ubačaj presjekao je Helton.

Uključite se i vi u raspravu o utakmici Dinama i Porta – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Porto je igrao koliko je trebao, vrebajući svoju prigodu iz kontre. A nakon trominutne ofenzive do gola su skoro stigli 'modri'. Taj je pritisak Dinama bio od 75. do 78. minute, a nadomak gola bili su Tonel, koji je zaprijetio 'škaricama', te Bryan Carrasco, ali oba pokušaja uspješno je zaustavio golman gostiju.

Porto je pak u dva navrata mogao i riješiti utakmicu, no udarce Rodrigueza i Klebera uspio je zaustaviti Kelava. Ipak, Porto je, nakon Kovačićeve greške u sudačkoj nadoknadi, kapitalizirao svoju bolju igru i pogotkom Defoura zaokružio zagrebačku priču.

Liga prvaka, Skupina A, . kolo
Dinamo Zagreb 0 2 Porto
Strijelci
0:1 L. Gonzalez (41') 0:2 S. Defour (90')
Sastavi
I. Kelava
J. Šimunić
Tonel
J. Pivaric
D. Vida
A. Calello (80' M. Kovacic)
A. Ademi (58' F. Beqiraj)
M. Brozovic
D. Cop
Sammir
A. Rukavina (67' B. Carrasco)
Helton
N. Otamendi
Maicon
A. Sandro
M. Lopes
S. Defour
J. Moutinho
L. González
J. Rodriguez (88' E. Mangala)
J. Martínez (78' Kléber)
S. Varela (72' C. Atsu)