gubitnik

Poražavajuća statistika Jürgena Kloppa; sve izgleda dobro dok ne dođe do finala...

28.05.2018 u 11:47

Bionic
Reading

Jürgen Klopp (50) sigurno je jedan od najboljih svjetskih trenera u ovom trenutku, svoju je karijeru pažljivo gradio od Mainza, preko Borussije Dortmund sve do današnjih dana u Liverpoolu. No, njemački strateg ima jedan veliki problem - redovito gubi u finalima

Dva je puta Jürgen Klopp s dortmundskom Borussijom osvajao naslov prvaka Njemačke, 2011. i 2012. godine, a te 2012. godine je u finalu njemačkog Kupa s 'žuto-crnima' pobijedio minhenski Bayern 5:2. Uzeo je i dva njemačka Superkupa, no za Kloppa su finalne utakmice ostale - nepoznanica.

Do danas je Klopp sa svojim momčadima apsolutno nemoćan u finalima... S Borussijom je 2013. godine stigao do finala Lige prvaka. Tad je na Wembleyu izgubio od Bayerna 2:1. I sljedeće godine ponovno je koban bio Bayern, Kloppovu je Borussiju pobijedio 2:0 u finalu njemačkog Kupa.

Potom je Kloppovu Borussiju u finalu Kupa pobijedio ga je Wolfsburg 3:1, da bi početkom 2016. godine izgubio i finale engleskog Liga kupa od Manchester Cityja nakon penala.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

Iste je godine Klopp izgubio je finale Europske lige od Seville 3:1, baš kao i sada finale Lige prvaka od Real Madrida.

Gubitnik? Hm, za sada se čini kako Jürgen Klopp ne može pobjeći od te titule, no već sljedeće sezone će imati priliku popraviti dojam...