SAD ILI NIKAD

Poraz od Čilića potvrdio bi Federerove crne slutnje!

06.07.2016 u 13:58

Bionic
Reading

Pune četiri godine Roger Federer čeka na osvajanje 18. Grand Slam turnira u karijeri i ispadanjem Đokovića dobio je svoju priliku u Wimbledonu. No, ako ga Marin Čilić ponovo pobijedi, potvrdit će se da je vrijeme velikog Švicarca ipak prošlo...

Federer je i dalje najuspješniji tenisač u povijesti Grand Slam turnira, no Novak Đoković ga stiže velikim koracima. Slavni Švicarac koji će u kolovozu napuniti 35 godina čeka na osvajanje novog velikog turnira pune četiri sezone, a sada mu se konačno pružila prilika koju je toliko čekao.

Naime, iznenađujućim ispadanjem Đokovića u Wimbledonu otvorila se prilika za sve ostale. Za Rogera Federera vjerojatno i posljednja. No, imao je istu takvu prije dvije godine kad je srpski tenisač u polufinalu US Opena ispao od Nishikorija, ali je tada glatko izgubio od Marina Čilića i ostao bez krune.

Sada Federer ponovo mora proći Čilića kako bi ostvario svoj san i još se jednom popeo na vrh. Protiv Marina ima pozitivan omjer u međusobnim mečevima 5:1, ali posljednji meč bio je baš spomenuti s US Opena kojeg je glatko izgubio.

'Još se dobro sjećam kako me Čilić pomeo u polufinalu US Opena prije dvije godine. Bio sam bez šanse. Nadam se da ću mu uzvratiti,' izjavio je uoči meča osvajač 17 Grand Slam turnira.

Federer proživljava jednu od svojih najslabijih sezona u karijeri i još uvijek nije osvojio niti jedan turnir u 2016. godini. Imao je problema s koljenom zbog kojeg je propustio Roland Garros, a rezultati na ostalim turnirima su mu bili za zaborav. Čovjek koji je u karijeri osvojio 88 naslova ove je godine igrao tek jedno finale, na malom turniru u Brisbaneu.

Za Rogera je situacija prilično jasna. Ako izgubi od Čilića ove srijede, potvrdit će se crne slutnje koje kažu da je njegovo vrijeme prošlo i da se više ne može nositi s najboljim tenisačima svijeta. U 35. godini to i ne bi bilo iznenađenje, pogotovo ako uzmemo u obzir na Federer na vrhunskom nivou igra već punih 12 godina. Ništa ne traje vječno..