VAŽAN KORAK

Poput slavnog oca: Schumi mlađi potpisuje za Ferrari!

05.01.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Prema pisanju njemačkih medija, Mick Schumacher uoči nove sezone trebao bi potpisati ugovor s Ferrarijem i pridružiti se njegovom juniorskom programu u talijanskoj Formuli 4...

Poput drugih velikih F1 momčadi, Ferrari ima pod ugovorom brojne mlade talentirane vozače kojima pomaže probiti se prema elitnom automobilističkom natjecanju. Takav ugovor ne jamči da će voziti za talijansku ekipu u Formuli 1, ali osigurava znatno lakši vozački put.

Prema pisanju njemačkih medija, Mick Schumacher trebao bi uskoro potpisati ugovor s Ferrarijem i pridružiti se juniorskom programu ekipe s kojom je njegov otac osvojio pet naslova F1 prvaka u nizu (2000.-2004.). Navodno je dogovor jako blizu finalizaciji.

Ako se to zaista dogodi, 16-godišnjeg talenta čeka iznimno naporna vozačka sezona, jer će se natjecati u dva prvenstva: talijanskoj i njemačkoj Formuli 4. S obzirom da se voze po tri F4 utrke tijekom svakog vikenda utrkivanja, Schumi mlađi odvozio bi oko pedesetak utrka u sezoni. Sasvim dovoljno za stjecanje iskustva i zatim prelazak stepenicu više sljedeće godine: u europsku Formulu 3 ili možda čak u GP3 ili GP2 seriju.