VRIJEME ZA PROMJENE

Popustili živci: Hrvatu kazna pa odlazak iz Italije

22.04.2014 u 11:41

Bionic
Reading

Iako se hrvatski nogometaš Marko Livaja ispričao zbog nekulturnog obračuna s navijačima Atalante, čini se da je njegova karijera u klubu iz Bergama završena

Nakon subotnjeg domaćeg poraza od Verone (1-2) u 34. kolu talijanskog prvenstva, u kojem je Livaja zamijenjen u 52. minuti utakmice te je pri izlasku s travnjaka pretrpio gomilu zvižduka i uvreda, dvadesetogodišnji napadač je putem Facebooka nazvao navijače koji su ga vrijeđali talijanskim gadovima, te im poručio da će se sresti s njima u trening-kampu.

Nekoliko sati kasnije Livaja se primirio i ponovno se obratio putem Facebooka, ali ovaj put s isprikom.

'Pišem ovih nekoliko redaka da bih se ispričao svima koji se osjećaju uvrijeđeni, ali izgubio sam glavu zbog uvreda na račun moje majke. Nekoliko rasista me je nazvalo i ciganinom, a još su ozbiljnijim uvredama ciljali moju nacionalnost. Nadam se da neću ponovno reagirati na ovakav način, ali nadam se i da ću biti kritiziran samo za ono što pokazujem na terenu. Koristim ovu priliku da svima zaželim sretan Uskrs,' poručio je Livaja.


Međutim, Gazzetta dello Sport piše ovoga utorka da je Livajina karijera u dresu Atalante završena, te da više nikada neće navuči na sebe crno-plavi dres. Livaja se, prema pisanju talijanskih medija, i dalje nalazi u Splitu gdje je proveo Uskrs i gdje je liječio upalu Ahilove tetive.

Kada se vrati u Bergamo Livaja će biti kažnjen od strane kluba, Disciplinske komisije Serie A, a potom će ostatak sezone provesti samo trenirajući. Na ljeto će Atalanta prodati polovicu Livajinog ugovora koji dijeli s Interom, a navodno će i milanski klub težiti prodaji nestašnog Hrvata, za kojeg su navodno zainteresirani mnogi netalijanski klubovi.

Livaja je ove sezone u 20 nastupa u Seriji A postigao svega dva pogotka.