ostaje u madridu

Ponude za hrvatskog veznjaka stižu svaki dan, no Real ga se ne želi odreći

28.04.2017 u 12:43

Bionic
Reading

Mateo Kovačić (22) ove je sezone sjajno iskoristio svaku priliku koju mu je dao Zinedine Zidane. Protiv Deportiva je odigrao vrhunsku rolu te su ponovno krenule priče oko njegova mogućeg odlaska iz Madrida. Žele ga Roma, Milan, njegov bivši klub Inter...

U veznome redu madridskog Reala prilično je velika gužva, konkurencija je strašna. U prvom su planu Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro, dok na klupi svoju priliku čekaju James Rodriguez, Isco, Asensio te - Mateo Kovačić.

Baš je Mateo posljednjih nekoliko tjedana iskočio, nakon nekoliko dobrih partija u Madrid su počele dolaziti ponude. Prva je stigla samo nekoliko dana nakon što su Kinezi preuzeli Milan. 'Rossoneri' su vrlo zainteresirani za bivšeg veznjaka gradskog suparnika Intera, te su za njega spremni platiti 30 milijuna eura.

>> Milan želi dovesti hrvatskog reprezentativca iz Reala

No konkurencija u Serie A ne spava. Velikani nisu zaboravili sjajne Kovačićeve igre u dresu Intera pa se sada javila i Roma! Najveće pojačanje 'vučice' je u tvari novi sportski direktor, Ramon Rodriguez Verdejo, poznatiji pod nadimkom Monchi. Baš je on jedan od kreatora Sevillina preporoda, a sad će to pokušati ponoviti i u Rimu.

Monchi je više puta isticao Matea Kovačića kao jednog od najvećih igračkih potencijala, a prvi potez koji je povukao kao sportski direktor Rome je - poziv hrvatskom veznjaku da dođe u Rim! No čini se kako je to nemoguća misija.

'Vjerujem da nijedan igrač na svijetu ne može odbiti Real Madrid, s iznimkom Francesca Tottija', kazao je Kovačićev menadžer Nikky Vuksan.

Matea ne brine mala minutaža u momčadi Reala, spreman je naporno raditi i čekati pravu priliku.

'Ne mislim da Mateo igra premalo. Real je europski prvak, s fenomenalnim veznim redom. Luka Modrić vjerojatno je najbolji vezni igrač na svijetu, Kroos je s Njemačkom svjetski prvak, tu su još James i Isco. U Realu igraju najveće zvijezde. Siguran sam da je Real jako zadovoljan Kovačićevim igrama', napominje Vuksan.

Mateo Kovačić s Realom ima ugovor do 2021. godine, a pojavila su se nagađanja kako bi se mogao vratiti i u svoju nekadašnju momčad, milanski Inter.

'Ne znam što će biti za pet godina, ne bavim se spekulacijama. No činjenica je da je u Milanu stekao brojne prijatelje i tamo proveo divne trenutke', zaključio je Kovačićev menadžer Nikky Vuksan.