KRŠ, LOM I POŽAR

Ponovo potpuni kaos na startu utrke u Austriji!

02.08.2015 u 16:47

Bionic
Reading

Nakon opasnog sudara Alonsa i Raikkonena u Formuli 1 te nesreće Micka Schumachera u njemačkoj Formuli 4, austrijski Red Bull Ring još jednom je ove sezone svjedočio kršu i lomu u prvom krugu utrke...

Vozači Formule 1 na ljetnoj su pauzi, a MotoGP se vozi tek sljedeći tjedan, no akcije na automoto utrkama ne nedostaje. Ovaj vikend u središtu pozornosti ljubitelja utrkivanja ponovo se nalazi austrijski Speilberg, gdje se održava osim DTM-a i Europske Formule 3 i pregršt utrka nižih kategorija.

No, ove nedjelje kiša je izazvala potpuni kaos i zagorčala život vozačima u svim utrkama. Rezultiralo je to i opasnom nesrećom u Audi TT Cupu, u kojoj je sudjelovalo šest vozača i sve je završilo prekidom.

Bio je to ponovni start utrke, a već na drugom ravnom dijelu došlo je do sudara pri vrlo lošoj vidljivosti. Staza je bila zapriječena, no neki nisu pazili pa se dogodio pravi krš i lom, a vidjeli smo i manji požar.

Tako se Spielberg nakon opasnog sudara Alonsa i Raikkonena te dvije nesreće Micka Schumachera u njemačkoj Formuli 4 opet pokazao kao trenutno jedna od najopasnijih staza u automobilizmu.

Srećom, nedjeljne vijesti sa staze su dobre, svi su vozači prošli bez težih ozljeda.