niže uspjehe

Pomor gimnastičara na konju s hvataljkama, Ude izborio finale

22.03.2017 u 19:25

Bionic
Reading

Hrvatski gimnastičar Filip Ude i drugi tjedan zaredom izborio je finale Svjetskog kupa, a nakon bronce u nedjelju u Bakuu, u srijedu je trećim mjestom u kvalifikacijama u Dohi ušao u novo finale na konju s hvataljkama

U poprilično čudnim kvalifikacijama, u kojima su čak 34 od 40 vježbača pala s konja, Filip Ude je odradio svoju vježbu do kraja i bio treći s 13.800 bodova. 

Naš drugi predstavnik u ovoj disciplini, Robert Seligman, zbog pada je završio na 10. mjestu s 12.700 bodova i druga je rezerva za finale u kojem će se Ude u petak boriti za novu medalju. 

'Uvjeti su bili poprilično čudni. Organizatori su napravili nekoliko propusta. Vježbače su prerano pozvali iz dvorane za zagrijavanje i 20 minuta držali su ih u hodniku u kojem je klima nevjerojatno puhala, a onda nije ni čudno da su tako promrzli imali problema s nastupom. Što se Seligmana tiče, on se nije uspio snaći u tim uvjetima, ali i općenito nije još u pravoj natjecateljskoj formi jer se ona tempira za travanj, kada nas u Cluju čeka Europsko prvenstvo', objasnio je hrvatski izbornik Vladimir Mađarević.

U četvrtak, drugog kvalifikacijskog dana, u lov na finala naši će preostali reprezentativci - Tin Srbić i Anton Kovačević na preči te na parteru i gredi olimpijka Ana Đerek.