EVO GDJE GLEDATI

Polufinale Krešinog Kupa: mogu li Dubrava i Cedevita Junior preko Cibone i Zadra?

16.02.2024 u 12:42

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu polufinalne utakmice SuperSport Kupa Krešimir Ćosić. U 17 sati očekuje nas susret zagrebačkih klubova Dubrave i Cibone, dok će Cedevita Junior u 20 sati pokušati do finala preko Zadra. Obje utakmice možete pratiti na MAXSportu.

Cibona je kao branitelj naslova, unatoč skraćenoj rotaciji, favorit protiv Dubrave.

'Dubrava je odigrala jako dobro protiv Osijeka, bili su odlični od početka do kraja. Analizirali smo njihovu igru kako u napadu tako i obrani. Naš cilj je osvojiti naslov pobjednika Kupa, poručio je trener Cibone Dino Repeša.

Košarkašima Dubrave treći puta na putu do finala stoji Cibona.

'Ono što je jasno da su oni favoriti jer imaju bogato iskustvo igranja ovakvih utakmica za razliku od naše momčadi. Ono što će biti prvi preduvjet ako želimo pomišljati u pozitivnim rezultatu će biti pristup i borba mojih igrača na parketu', istaknuo je trener Dubrave Marijan Bagarić.

Problem skraćene rotacije Cibone se potencira kroz cijelu sezonu. Bagarić o tome ima svoje mišljenje.

'U ovom trenutku ja ne vidim taj problem jer i mi kao i oni imamo juniore u sastavu. Imaju deset igrača i jako dobro guraju kroz Favbet Premijer ligu. U Split su došli sigurno s velikim ambicijama i nama će se morati dosta toga poklopiti ako želimo utakmicu dovesti u neizvjesnost. Dva puta je Cibona zaustavila Dubravu u polufinalu pa neka sada bude treća sreća', kazao je Bagarić koji na ovoj završnici ne može računati na ponajboljeg igrača ove sezone Tonija Ročka zbog problema s trbušnim zidom.

Cedevita Junior nema namjeru protiv lidera prvenstva i aktualnog prvaka Hrvatske Zadra izaći na parket s bijelom zastavom.

'I prije dolaska u Split naglasio sam kako imamo skraćeni roster i da će nam biti dosta teško dobiti tri utakmice u nizu. Međutim mi idemo korak po korak. Dobili smo vjerojatno i najtežeg protivnika što je možda i bolje da se potrošimo u polufinalu nego u finalu. Sigurno da je Zadar favorit, ali isto je sigurno da se mi nećemo predati. Igrali smo dobru košarku u prvoj utakmici i želja mi je da igramo na isti način i da probamo pobijediti', izjavio je trener Vitamina Damir Mulaomerović.

Zadrane mnogi nakon pobjede protiv Splita vide s trofejom u rukama. Zamka je to u koju iskusni trener Danijel Jusup sigurno neće upasti. Odmah nakon četvrtfinalne pobjede je krenuo sa stišavanjem euforije i pohvalama na račun protivnika:

'To je mlada i poletna momčad koja je stvarno dobro odigrala protiv Dinama. Bez obzira na to što im nedostaje jedan ili dva igrača, moramo ih shvatiti ozbiljno, igrati na najvišoj razini koju možemo. Prošla utakmica koju smo igrali s njima može nam biti upozorenje, bilo je neizvjesno do samog kraja. Zahvaljujem navijačima na podršci, nadam se da će doći u velikom broju i na polufinale i da ćemo opet biti zajedno', kazao je Jusup.

Polufinale: Petak, 16.2.2024.:

  • 17 sati: Dubrava – Cibona
  • 20 sati: Cedevita Junior – Zadar

Finale: Subota, 17.2.2024. – 20 sati

>> Sve utakmice završnice SuperSport kupa Krešimir Ćosić, možete pratiti u prijenosu uživo na MAXSport televiziji

2>