BORBA PROTIV HULIGANA

Poljaci zabranili gostovanja navijača

13.05.2011 u 09:13

Bionic
Reading

Policija je inzistirala na mjerama protiv huligana, a politika ih je svesrdno prihvatila, pa će se tako nekoliko preostalih kola u poljskim nogometnim ligama igrati bez nazoćnosti gostujućih navijača

Poljski nogometni savez zabranio je navijačima svih klubova prve, druge i treće poljske lige da do kraj sezone putuju na gostovanja svojih momčadi. Poljski nogometni šefovi na taj su se radikalan potez odlučili kako bi spriječili sukobe navijača i huliganizam, ogromni problem s kojim se bore domaćini predstojećeg Europskog prvenstva 2012., kojega organiziraju zajednički s Ukrajinom.

Odluka je donesena na kriznom sastanku nakon što je poljski premijer Donald Tusk upozorio da bi huligani mogli ugroziti održavanje Eura.

'Pozdravljam odluku Poljskog nogometnog saveza, posebice jer je takve mjere zatražila policija, a ona bi u ovakvim stvarima trebala imati presudni glas', rekao je Tusk.

PNS pozvao je vodstva nižih liga da slijede primjer te da također zabrane gostovanja navijača. U Poljskoj, zemlji sa 38 milijuna stanovnika, trenutačno 1800 ljudi ima zabranu odlaska na stadione. Do kraja sezone u prvoj ligi ima četiri, a u drugoj i trećoj ligi šest kola.