NEMA PRIJAVE PROTIV CLATTENBURGA

Policija oslobodila sumnje kontroverznog suca

14.11.2012 u 07:37

Bionic
Reading

Metropolitanska policija odbacila je sve optužbe protiv engleskog suca Marka Clattenburga za navodno rasističko vrijeđanje Johna Obija Mikela u utakmici Chelseaja i Manchester Uniteda prošlog mjeseca

'Ispitivanja su obavljena, no krivca nemamo. Ukoliko se situacija promijeni i krivac ili dokaz se pojavi, tada ćemo poduzeti nove korake u istrazi i rješavanju ovog problema. Međutim, zasada ne postoje nikakvi dokazi da je sudac Clattenburg na bilo koji način na rasnoj osnovi uvrijedio nogometaša Chelseaja - Johna Obija Mikela', stoji u priopćenju za javnost policije.

Nakon ovakve odluke oglasio se i predsjednik londonskog kluba, Bruce Buck:

'Reakcije javnosti nisu ni najmanje korektne kako prema nama, tako ni prema Mikelu. Nismo išli za osvetom ili bilo čime sličnim nakon te utakmice, već smo jednostavno slijedili pravilnik FA (Engleski nogometni savez) u kojem piše: Učesnik utakmice je obavezan odmah savezu prijaviti bilo kakav incident koji bi se mogao smatrati uvredljivim', veli Buck.

'Razgovarao sam s Mikelom nakon utakmice i pitao sam ga nekoliko puta da li je siguran u to što se dogodilo. Pitao sam ga da li je možda zamijenio riječ "monkey" (majmun) s Mikel. Međutim, bio je 100 posto siguran u to što je čuo, te smo shodno s time donijeli odluku da prijavimo Clattenburga', zaključio je predsjednik Chelseaja.

Nakon što je 'preživio' policiju, Clattenburgu preostaje čuti odluku FA-a, koji je pak istu najavio početkom ovoga tjedna. Podsjetimo, ukoliko FA pronađe dokaz da je Mikela zaista nazvao majmunom, Clattenburg će biti zauvijek izbačen iz sudačke organizacije.