'SKROMNIH' 1:0

Pokraj Messija i Neymara, junak Barce je belgijski branič

29.08.2015 u 22:25

Bionic
Reading

Barcelona je u utakmici 2. kola teškom mukom s 1:0 svladala Malagu. Doduše, igrala je barcelona dobro, ali na golu gostiju sjajno je raspoložen bio vratar Kameni. Rakitić je za Barcu igrao do 63. minute, dok je Duje Čop odradio cijelu utakmicu za Malagu

Mreža Malage zatresla se već u 4. minuti dvoboja, ali Suarezov je pogodak poništen zbog prekršaja u napadu. Urugvajac se našao u novoj prilici tri minute kasnije, dobio je loptu od Inieste, no njegov udarac je zaustavio golman Malage Kameni

U 26. minuti Barca je opet blizu pogotka, Mascherano je dobro skočio nakon ubačaja, ali je lopta pogodila vatnicu, pa je prvo poluvrijeme završilo je bez golova.

Na otvaranju drugog poluvremena je opasno zaprijetio Messi, ušao je u šesnaesterac i uputio udarac u padu, ali je kamerunski vratar, koji je bio sjajno raspoložen, obranio i sačuvao mrežu Malage.

Kameni je fenomenalno intervenirao i u 58. minuti kada je Messi šutirao s ruba šesnaesterca. Slična situacija se dogodila i u 69. minuti, a na sceni su opet isti 'glumci', Messi i Kameni.

Ono što nije uspjelo Messiju, Neymaru i Suarezu, napravio je u 73. minuti belgijski srednji branič Thomas Vermaelen. Luis Suarez ubacio je s lijeve strane, Kameni odbio loptu u sredinu kaznenog prostora, gdje je spreman čekao Vermaelen i snažnim poluvolejem poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Bio je to pogodak vrijedan tri boda u utakmici u kojoj su Barcelonini igrači uputili ukupno 22 udarca, a 13 u okvir Malaginih vrata, dok su gosti zapucali samo četiri puta, od toga je jednu loptu morao zaustaviti Bracelonin vratar Claudio Bravo.

No, najbolju priliku na utakmici u trećoj minuti sudačke nadoknade za goste je propustio Brazilac Charles.

Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi Barcelone i igrao je do 63. minute bez nekog zapaženijeg učinka, kada ga je zamijenio Rafinha. U početnoj jedanaestorici Malage u vrhu napada našao se Duje Čop, ali zbog obrambene orijentacije svoje momčadi nije imao priliku pokazati svoje golgeterske sposobnosti. No, odigrao je cijelu utakmicu.