Pavličević iz Bahreina

Pokorio je Europu s Draženom i Kukočem, a sada uživa u novom poslu: Puno sam toga vidio, ali ovo je za mene veliko iznenađenje!

17.10.2019 u 15:08

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški trener Željko Pavličević, koji se u povijest upisao kao dvostruki klupski prvak Europe s Cibonom (1986.) i Splitom (1991.), pronašao je novi angažman u egzotičnom Bahreinu

Kada je bio na vrhuncu karijere Željko Pavličević radio je kao trener u Španjolskoj i Grčkoj, a dugi niz godina izbornik reprezentacije Japana.

No, 68-godišnji Pavličević osjetio je i ranije kako je to raditi u zemljama gdje košarka nije previše popularna, a do dolaska u Bahreinu radio je u Libiji, državi u sjevernoj Africi na obali Sredozemnog mora iz koje je zbog ratnog stanja jedva izvukao živu glavu.

Nakon kratke stanke u rodnom Zagrebu stigao je poziv iz Bahreina, iz kluba Al-Muharraq SC-a.

'Zvali su me i brzo smo se dogovorili. Radi se o klubu koji je aktualni prvak Bahreinu, ali i sudionik azijskog klupskog prvenstva gdje su uz klubove iz Japana, Kine, Libije i Irana izborili plasman među najboljih četiri. Klub je izuzetno organiziran i imamo jako dobre uvjete za rad i ono što je najvažnije, ovdje za razliku od zemalja kao što su bogate Libija ili Katar, vlada velik interes za košarku. Na mojoj prvoj utakmici koju sam vodio u malenu dvoranu stisnulo se tri tisuće ljudi, a mnogi koji su satima čekali u redu nisu niti mogli ući unutra . Kada krene doigravanje selimo se u veću dvoranu', kazao je za tportal Pavličević koji, kada je odlazio u Bahrein nije znao što ga čeka.

Nakon svega tjedan dana boravka u gradu Muharraqu, trećem po veličini u Bahrein, iskusni Pavličević još uvijek ne može vjerovati što je doživio u toj egzotičnoj zemlji.

'Za mene koji ima veliko iskustvo i čovjeka koji je svjetski putnik, sve što sam ovdje u Muharraqu vidio je veliko iznenađenje. Posebno me impresionirala publika u ovoj bogatoj zemlji koja obožava košarku i voli sport općenito jer klub tj. sportsko društvo Al-Muharraq SC pod sobom ima i nogometnu momčad koja je prvak države bila više od 30 puta', dodao je Pavličević.

Također je naveo kako je ugodno iznenađen košarkaškim znanjem domaćih igrača.

' Bahreinski igrači iznenađujuće su dobro košarkaški potkovani, a u sastavu imam i sjajnog Amerikanca Kennyja Murphyja koji je sjajan šuter za tri poena i po mom mišljenju vanserijski igrač. Zaista sam jako zadovoljan svime', završio je Pavličević koji je svjetsku slavu stekao krajem 80-ih i početkom 90-ih godina kada je pokorio Europu s Draženom Petrovićem te Tonijem Kukočem. Nema puno trenera koji se mogu pohvaliti takvim uspjesima…