SERIE A

Pogledajte Vukušićev prvijenac za Pescaru

09.12.2012 u 18:17

Bionic
Reading

Ante Vukušić, 21-godišnji napadač hrvatske nogometne reprezentacije, zabio je svoj debitantski pogodak za Pescaru u 16. kolu serije A...

U derbiju začelja posljednjeplasirana je Pescara na svom travnjaku pobijedila 18-plasiranu Genou 2:0 izborivši četvrtu prvenstvenu pobjedu u sezoni. Bivši je Hajdukov napadač zabio u 73. minuti na asistenciju slovačkog reprezentativca Vladimira Weissa, asistenta također pri prvome, Abruscatovu pogotku.

Mladi je Sinjanin izašao iz igre u 87. minuti. U 73. je zaradio žuti karton.

Juventus i dalje, izostavimo li dva ovosezonska prvenstvena poraza od dviju milanskih momčadi, Serijom A plovi bez poteškoća. Vodeća je momčad lige pobijedila i 12. put ove sezone u Seriji A, i to na gostovanju kod slabašnog Palerma. Bilo je 1:0 za goste, a odlučujući je pogodak u 50. minuti, na asistenciju Mirka Vučinića, zabio Švicarac Stephan Lichtsteiner. Bio je to njegov drugi ovosezonski pogodak za torinsku momčad, te prvi nakon gola postignutog Parmi u utakmici drugog kola igranoj još u rujnu.

Juventus je na Siciliji prvi put nakon odrađena 122 dana suspenzije vodio prvi trener Antonio Conte.

AC Milan je upisao treću pobjedu u nizu te se popeo na sedmo mjesto ljestvice. Prije samo pet kola bio je 13.

U nedjelju je momčad Massimiliana Allegrija u gostima nadigrala slabašni Torino 4:2. Nakon što su domaći poveli, Robinho, Nocerino, Pazzini i El Shaarawy preokrenuli su na 4:1. Robinho je u posljednjim četirima utakmicama za Milan po jednom ili zabio (Torino i Juventus) ili asistirao (Catania i Napoli). Čini se da mu posebno leže torinske momčadi.

Antonio Nocerino postigao je pak prvi Milanov pogodak glavom ove sezone u Seriji A, dok je najbolji igrač Milaneza, 20-godišnji Stephan El Shaarawy zabio već 13. pogodak. Najbolji je strijelac Serije A ove sezone.

Serie A, 16. kolo-
Cagliari – Chievo 0-2 (Paloschi 67, Thereau 87)
Palermo – Juventus 0-1 (Lichtsteiner 50)
Pescara – Genoa 2-0 Abbruscato 53, Vukušić 73)
Siena – Catania 1-3 (Rosina 10 / Castro 50, Bergessio 67, 81)
Torino – Milan 2-4 (Santana 28, Bianchi 80 / Robinho 40, Nocerino 53, Pazzini 62, El Shaarawy 80)