IZBOR TPORTALA

Pogledajte TOP 10 nokauta u svijetu MMA u 2013.

01.01.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Za ljubitelje MMA jedna je od najplodnijih godina. Naime, fanovi 'slobodne borbe' mogli su u 2013. uživati u vrhunskim mečevima, ali i atraktivnim nokautima

Tijekom godine te zahvaljujući blagodatima interneta, mogli smo vidjeti brojne fenomenalne nokaute s amaterskih i profesionalnih borbi, mečeva koji su se vodili radi prestiža ili zbog milijuna i titula.

Za vas smo izdvojili deset nokauta koji su odjeknuli svijetom, tako da smo kao kriterij uzeli popularnost boraca, važnost meča i medijsku pozornost koju su nakon toga izazvali.

1. Chris Weidman – Anderson Silva (UFC 162)

Nije to bio nokaut koji bi nas 'izuo iz cipela', ali je to bilo zasigurno najveće iznenađenje u MMA-u. Naime, Chris Weidman iskoristio je nevjerojatno podcjenjivačke poteze 'Pauka' te šokirao svijet. Brazilac je poražen nakon 16 uzastopnih pobjeda u UFC-u. Dodajmo kako je i u uzvratu nedavno morao kapitulirati, jer je tijekom meča slomio nogu.

I Jon Jones je bio šokiran


2. Collin Reuter vs. Gerald Fike (SAARFC 2)

Reuter je samo jednim udarcem oborio Fikea koji je pao na čudan način pa je izgledalo kao da je mogao čak slomiti vrat. Ovaj nokaut dugo se vrtio na borilačkim portalima ne zbog udarca, nego zato što je Fike završio na podu oktogona. Čak je i pobjednik stao te vidio da nema smisla nastaviti udarati nokautiranog protivnika. Izgledalo je zastrašujuće, ali sve je završilo u najboljem redu.

Izgledalo je strašno


3. Vitor Belfort - Michael Bisping (UFC on FX)

Belfort je u 2013. suparnike rušio fenomenalnim nokautima (Bisping, Rockhold, Henderson), ali mi ćemo izdvojiti onaj protiv Bispinga koji se dogodio još u siječnju. Nakon nekoliko dobrih pokušaja s obje strane u drugoj rundi bljesnuo je Belfortov head kick koji je tako prvi put došao do pobjede na takav način.

Belfort je opako pogodio


4. Junior dos Santos – Mark Hunt (UFC 160)

Mark Hunt čvrst je dečko, ali protiv Juniora Dos Santosa nije izdržao. Brazilac ga je u trećoj rundi načeo kružnim udarcem noge, a zatim potpuno uništio šakama. Atraktivno od bivšeg UFC-ovog prvaka, ali i bolno za Samoanca.

Dos Santos je pokazao kako je ubojit


5. Josh Burkman – Aaron Simpson (WSOF 2)

Amerikanac Burkman iskusan je borac s omjerom od 26-10, a jedna od najdražih pobjeda zasigurno mu je ona iz svibnja protiv sunarodnjaka Simpsona kada ga je brutalno nokautirao koljenom.

Koljeno kao opasno oružje


6. Antonio Bigfoot Silva – Alistair Overeem (UFC 156)

Ulog je bio velik, pobjednik je išao na teškaškog prvaka Caina Velasqueza, a na impresivan način brutalnim udarcem izborio ju je Antonio Silva. 'Bigfootu' nisu davali šanse, ali on je hrabrim nastupom i trijumfom možda navijestio i kraj karijere Alistaira Overeema (nakon povratka poslije afere s dopingom).

Bigfoot je oduševio da bi u sljedećem meču i on pao na dopingu


7. Ricardo Lamas - Erik Koch (UFC on FOX 6)

Otkad je u UFC-u, Lamas ne zna za poraz. Zadnji svoj nastup okončano je na razoran način. Na oduševljenje publike, u drugoj rundi došao je u dominantan položaj nad Kochom i zatim ga je izudarao laktovima.

Laktovi su unakazili Kocha


8. Brett Cooper - Dan Cramer (Bellator 92)

Cramer nikada nije stradao kao u ožujku. Iscrpljujući meč bližio se isteku posljednje runde, a tada je bradati Cooper pronašao snagu i nekoliko puta kao maljem odalamio protivnika (posebno par puta desnicom).


9. Mikhail Zayats - Renato Sobral (Bellator 85)

Zayats je jedan od najboljih ruskih predstavnika u MMA-u te na svijetu u poluteškoj konkurenciji. Pokazao je to i protiv Sobrala kojeg je sredio uvijek atraktivnim 'spinning back fistom'.

10. Ben Saunders - Raul Amaya (Bellator 90)

Amaya ima svoju 'crnu mačku', a to je Saunders, borac koji ga je jedini pobijedio i to čak dva puta. Posljednji poraz bio je posebno bolan. Sve je bilo brzo gotovo, Saunders je neobranjivo pogodio nogom, a nesretni Amaya odmah je završio u nesvijesti.

Opak pogodak nogom


Ako vam nije dosta, evo vam još 100 nokauta u 2013.

100 nokauta