GENIJALAN POTEZ

Pogledajte što je 'zločesti Nijemac' napravio Alonsu!

26.05.2013 u 19:09

Bionic
Reading

Adrian Sutil jedan je od najvećih junaka Velike nagrade Monaka nakon što se fantastičnim pretjecanjima probio do petog mjesta

Njemački 30-godišnji vozač umalo je zauvijek izgubio priliku voziti utrke Formule 1, s obzirom da je osuđen na godinu i pol zatvora uvjetno nakon napada na biznismena Erica Luxa prije dvije godine u Šangaju.

Force India odrekla se njegovih usluga na kraju 2011. godine, činilo se da više neće dobiti priliku, no momčad ga je ipak vratila ove sezone i čini se da je to bio pravi potez. Već na prvoj utrci u Melbourneu u nekoliko je navrata vodio i pokazao sav svoj talent, da bi potpuno zablistao ovaj vikend u Monaku, stazi koju najviše voli. Sutil se fantastičnom vožnjom probio do petog mjesta, a posebno je oduševio čistim prolaskom pokraj Fernanda Alonsa na najsporijem zavoju na stazi, što je jedan od najtežih manevara u Formuli 1.


'Mislim da sam svima pokazao da je pretjecanje u Monaku moguće. Peto mjesto je fantastičan rezultat. To je ono što nam je trebalo,' izjavio je zadovoljni Adrian Sutil nakon utrke, dok je Alonso na Twitteru ustvrdio da utrka nije bilo tako loša, jer je barem završio ispred jednog konkurenta za naslov.