PREMIERSHIP

Pogledajte Petrićevu golčinu za Fulham

15.12.2012 u 18:20

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Mladen Petrić zabio je gol za svoj Fulham, koji je svejedno izgubio na Loftus Roadu od Queens Park Rangersa s 2-1 u 17. kolu Premiershipa…

Petrić je u igru ušao u 63. minuti. Već četiri minute kasnije je zaprijetio udarcem lijevom nogom izvan kaznenog prostora. U 88. minuti je zabio krasan gol udarcem ljevicom s nekih 25 metara, ali bio je to, pokazalo se, samo utješni gol za njegovu momčad. Zabio je Petrić svoj peti prvenstveni gol ove sezone.

Queens Park Rangers, momčad koju je nedavno preuzeo bivši Tottenhamov menadžer Harry Redknapp, ostvario je prvu pobjedu ove sezone, te se pomaknuo s posljednjeg na pretposljednje mjesto na ljestvici. U zadnja četiri kola su Rangersi neporaženi. Nakon tri uzastopna remija, dočekali su napokon prvu utakmicu u prvenstvu u kojoj su uzeli puni plijen. Najveće zasluge za to ima dvostruki strijelac, Marokanac Adel Taarabt, koji je poentirao u 52. i 69. minuti. Četiri od pet golova u Premiershipu zabio je protiv londonskih rivala.

Nikica Jelavić odigrao je svih 90 minuta za Everton, koji je na gostovanju kod Stokea odigrao 1:1. Hrvatski reprezentativni napadač možda i najbolju priliku za gol imao je već u 9. minuti, kada je njegov oštar prizemni udarac blokirao Shawcross.

Upravo je taj igrač bio najzaslužniji za vodstvo gostiju u 36. minuti, jer je nakon ubačaja Pienaara nespretno zahvatio loptu glavom i poslao je u vlastitu mrežu. U 52. minuti je konačnih 1:1 postavio Kenwyne Jones. Dugu loptu poslao mu je Shawcross, a Jones je u skoku nadvisio Jagielku, te je odličnim udarcem matirao Howarda. Bio je to 1.000. gol koji je Everton primio u Premierligi.

Mogao je malo kasnije Jones zabiti i drugi gol, ali je koljenom pogodio u vratnicu.

Manchester United, vodeća momčad Premiershipa, ostvarila je petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, svladavši Old Traffordu Sunderland s 3:1. Sunderlandu je ovo bio treći poraz u zadnja četiri kola.

Put ka očekivanoj pobjedi sastava menadžera Alexa Fergusona utkao je 29-godišnji Nizizemac Robin van Persie, koji je poentirao lijevom nogom u 16. minuti i zabio svoj 12. gol ove sezone. Time se poravnao s Michuom iz Swanseaja na vrhu ljestvice strijelaca. Samo tri minute kasnije je Cleverley povećao prednost domaćna preciznim udarcem desnom nogom, a u 59. minuti je Wayne Rooney zabio iz blizine na asistenciju Van Persieja. Za goste je smanjio Campbell u 72. minuti.

Bila je to četvrta uzastopan pobjeda Uniteda protiv Sunderlanda u međusobnim dvobojima. 'Crveni vragovi' sada opet imaju šest bodova prednosti pred gradskim rivalom Cityjem na vrhu ljestvice.


Odličan niz nastavila je i momčad Norwicha, koja je kod kuće tukla Wigan s 2:1. Bila je to treća uzastopna pobjeda 'kanarinaca', odnosno 10. uzastopna utakmica bez poraza. U tom periodu je Norwich upisao šest pobjeda i četiri remija.

Momčad Liverpoola priredila je novo razočaranje svojim navijačima, jer je na Anfieldu izgubila od Aston Ville s 3:1. Liverpool je prije ovog ogleda prvi puta u sezoni povezao dvije pobjede u prvenstvu i taman se činilo kako je sastav Brendana Rodgersa u uzlaznoj putanji, ali Aston Villa, kojoj je ovo tek četvrta pobjeda ove sezone, očitala je lekciju 'redsima'. Christian Benteke je bio apsolutni junak ove utakmice, zabio je dva gola i dodao jednu asistenciju. Prvi gol zabio je preciznim udarcem s više od 20 metara u 29. minuti, onda je u 40. minuti odigrao krasnu povratnu loptu petom strijelcu Weimannu, a u 51. minuti je ušao u kazneni prostor Liverpoola pored obrane domaćina kao da ne postoji i još jednom matirao Reinu. Kapetan Liverpoola Steven Gerrad postavio je konačni rezultat 1:3 u 87. minuti.

Inače, u prvoj utakmici 17. nogometaši Manchester Cityja su u gostima pobijedili Newcastle s 3:1. Ogroman su posao aktualni prvaci odradili već u prvom poluvremenu u kojem su dvaput matirali domaćeg vratara Tima Krula. U desetoj je minuti Yaya Toure sjajno s centra proigrao Samira Nasrija koji je s desne strane pred golom pronašao Sergija Agüera, a Argentincu nije bilo teško pogoditi za 1:0. U 39. minuti je David Silva nabacio iz kornera, a Javi Garcia je glavom povećao prednost 'građana'. U 51. minuti je svojim 11. pogotkom sezone smanjio Demba Ba, ali domaći nisu uspjeli kreirati preokret. Štoviše, u 78. minuti je Toure na asistenciju Pabla Zabalete zabio i treći gol za City.