HAJDUK BOLJI OD SLASKA 3:1

Pogledajte što je promašio Marko Livaja, ali i kako se vrlo brzo iskupio

20.01.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka ove subote u Umagu igraju posljednju utakmicu u okviru središnjeg dijela priprema za nastavak sezone. Suparnik Bijelima je Slask iz Wroclawa, trenutno prvoplasirana momčad poljske Ekstraklase. Splićani su na kraju slavili 3:1

Hajduku je ovo četvrta pripremna utakmica. Momčad Mislava Karoglana u središnjem dijelu priprema svladala je slovenski Aluminij rezultatom 3:0, zatim mađarski Fehervar s 5:2 u utakmici koja se igrala 120 minuta (4x30) te je u posljednjem susretu upisala remi sa slovenskim Koperom.

Poljska momčad priprema se također u Istri, a odsjeli su u istom hotelu kao igrači Hajduka, odnosno obje momčadi već danima treniraju na susjednim terenima. Vodi ih 47-godišnji poljski stručnjak Jacek Magiera čija je momčad u dosadašnjem dijelu priprema odigrala jednu utakmicu u kojoj su poraženi rezultatom 3:2 od zagrebačkog Dinama.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Današnji ogled odigran je po sunčanom, ali vrlo hladnom vremenu, jer iako je bilo +2°C, puhao je sjeverni vjetar.

Ovaj dvoboj poslužio je treneru Karoglanu kao generalna proba za prvenstvenu utakmicu s Rijekom, a kao što je i bilo za očekivati, na problematičnu poziciju lijevog beka postavio je Moufija.

U prvom poluvremenu nije bilo većih prigoda, ali vrijedilo je zabilježiti pokušaj Livaje s nekih 17, 18 metara, ali koji je prohujao kraj gola.

Drugi dio bio je sadržajniji, a prvu veliku priliku imao je Hajduk. Krovinović je sjajno proigrao Livaju, ali je negov udarac, malo iskosa s nekih 10-tak metara zaustavio golman poljske momčadi Leszczynski.

15-tak minuta kasnije, Livaja se iskupio za taj promašaj. Ovog puta, namjestio je 'nišanske sprave', te je udarac s 18 metara bio puno precizniji.

U 78. minuti, nakon kaznenog udarca, Slask je stigao do izjednačenja (1:1). Strijelac je bio Klimala.

Ipak, nije tu bio kraj uzbuđenjima. U 83. minuti ponovno je Hajduk imao kazneni udarac, a precizan s bijele točke bio je Nikola Kalinić. Doduše, malo je falilo da mu ga golman zaustavi. Ipak, hajduk ima vodstvo 2:1.

Za konačnih 3:1 u zadnjim sekundama dvoboja zabio je Sahiti.

Livajin udarac iz 58. minute protiv Slaska Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
Livajin gol u 75. minuti za 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
Hajduk - Slask 3:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel