BEZ MILOSTI U GENOVI

Pogledajte kako se policija obračunala sa srpskim huliganima

13.10.2010 u 11:13

Bionic
Reading

Svijet je i dalje zgrožen agresivnošću srpskih huligana koji su prekinuli kvalifikacijsku utakmicu Italije i Srbije u Genovi. Talijani su tek ujutro počeli objavljivati snimke policije kako pokušava zavesti red ispred stadiona

Iz tko zna kojih razloga srpski huligani haračili su Genovom, prekinuli utakmicu Italije i Srbije u 8. minuti, a nakon izlaska iz stadiona napali policiju. Talijanski mediji s ogorčenjem objavljuju pojedinosti rata policije s huliganima, a TV postaje snimke kako policija pokušava uvesti red ispred stadiona i utrpati agresivne Srbe u autobuse. Prema prvim podacima, tek je 20-ak najžešćih huligana uhićeno, a premda se na snimkama vidi da hitna pomoć odvozi ranjene navijače, zasad nema podataka o ozlijeđenima.

Podsjećamo, susret je trebao započeti u 20.50 sati, ali je početak pomaknut za više od pola sata jer su gostujući navijači ubacivali baklje na teren, a i među domaće gledatelje, te je jedna pala vrlo blizu domaćeg vratara Vivianija, nakon čega je sudac odlučio vratiti igrače u svlačionice dok policija ne uvede red na stadionu. Policija je u međuvremenu izolirala srpske navijače na tribinama i činilo se da se situacija smirila pa je utakmica, nakon apela srpskih reprezentativaca, počela sa zakašnjenjem od 35 minuta. No poslije samo nekoliko minuta igre i novih baklji bačenih u teren, škotski sudac Craig Thomson je definitivno prekinuo susret.

Neredi u Genovi se povezuju s velikim izgredima huligana na beogradskim ulicama tijekom vikenda zbog Parade ponosa.