EDWARDS KAO BARKLEY

Pogledajte brutalan prekršaj 'za zatvor' na 18-godišnjem Šariću!

18.12.2012 u 22:34

Bionic
Reading

U trećoj četvrtini utakmice 13. kola regionalne ABA lige Igokea - Cibona, koja se u subotu igrala u dvorani u Laktašima, bivši centar Cedevite Corsley Edwards brutalno je faulirao 18-godišnjeg Darija Šarića

Pri vodstvu Igokee 57:55 korpulentni Edwards ničim izazvan svom je snagom desnom rukom udario u glavu 209 cm visokog Šarića koji je sjurio prema košu gostiju. Udarac je bio toliko snažan da je 103 kg teški Šarić prizemljio kao da je nokautiran u UFC meču.

Edwards, koji zbog svog velikog uzora NBA 'nestaška' Charlesa Barkleyja na dresu nosi broj 34, ovom je gestom pokazao kako ima jako slabe živce. No više od svega stožer Cibone boli činjenica što sudačka trojka (Belošević, Nešković i Cziffra) u ovom brutalnom prekršaju nije prepoznala namjeru i umjesto nesportske pogreške, koju je  na čuđenje 130 kg teškog Edwardsa dosudila, odmah nije poslala tamnoputog centra u svlačionicu. I ne samo to, u nekoj drugoj ligi Edwards bi naknadno bio suspendiran te novčano kažnjen, ali ne i u ABA ligi. Utjecaj Milorada Dodika očito je puno veći nego neki misle i suci u pravilu Igokei sude 'bez prava na grešku', a ovaj brutalan prekršaj dokaz je tome.

Šarić samo igrom slučaja nije teže ozlijeđen i ovaj prekršaj mogao je biti poruka sucima da ovakvo nešto moraju oštrije sankcionirati.

Tko zna, da je Edwards odmah isključen, možda bi Cibona nakon ovog brutalnog prekršaja proigrala i izvukla zlata vrijednu pobjedu na vrućem gostovanju u Laktašima, predgrađu Banje Luke. Ovako je pred 2700 bučnih gledatelja upisala osmi poraz (94:88)...