ZA VILLAS-BOASA NAJ IGRAČ

Pogledajte Baleovu 'bombu' u 90. minuti vrijednu tri boda

26.02.2013 u 09:24

Bionic
Reading

U 27. kolu engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je u londonskom derbiju savladao West Ham na Upton parku 3:2 sjajnim golom Garetha Balea u 90. minuti

Bio je to Baleu drugi gol na susretu, 15. ove sezone u Premierligi, kao i šesti u posljednje četiri ligaške utakmice. Zabio je Bale šest od posljednjih sedam golova svoje momčadi u Premierligi.

Gol vrijedan tri boda brzonogi je Velšanin zabio dalekometnim udarcem s nekih 25 metara u rašlje nemoćnoga Jussija Jääskeläinena koji je dotad bio najbolji pojedinac 'čekićara'. Ovo je sasvim sigurno i dodatno upozorenje Igoru Štimcu, odnosno našoj reprezentaciji, koja će samo par dana nakon okršaja sa Srbijom igrati s Walesom.

Vodeći gol za 'spurse' Bale je zabio u 13. minuti također dalekometnim udarcem izvan kaznenog prostora u donji desni kut. Potom je West Ham odgovorio dvama golovima, Andyja Carrolla iz jedanaesterca i Joea Colea, da bi na 2:2 poravnao Gyfli Sigurdsson u 76. minuti iz neposredne blizine svojim premijernim prvenstvenim golom za 'spurse'.

Na ligaškoj ljestvici Tottenham je sada skočio na treće mjesto ispred Chelseaja, ususret novom gradskom derbiju sljedećeg vikenda, ovoga puta na White Hart Laneu protiv Arsenala.

Dodajmo da su uoči utakmice navijači na Upton Parku odali počast legendi West Hama i engleske reprezentacije Bobbyju Mooreu na 20. godišnjicu njegove smrti jednominutnim aplauzom. Podsjećamo, kapetan engleske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1966. godine umro je od raka u dobi od 51 godine 24. veljače 1993. godine.