PRAVA KATASTROFA

Podatak koji jasno pokazuje u kakvom je danas stanju McLaren Honda!

22.07.2017 u 16:10

Bionic
Reading

U posljednje tri sezone vozači McLarena zbog kvarova na motoru zaradili su čak 615 kaznenih pozicija unazad na startu utrka pa i nije čudno da se slavna britanska momčad spustila na samo dno poretka konstruktora otkad je obnovila suradnju s Hondom...

Fernando Alonso zaista je pogriješio kada je napustio Ferrari 2014. godine i prešao u momčad iz Wokinga. Obnova suradnje između McLarena i Honde zvučala je primamljivo, ali pretvorila se u potpunu katastrofu.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Reuters / Autor: ANDREW BOYERS

Koliko je Hondina pogonska jedinica stvorila McLarenu problema jasno govori sljedeći podatak: u nepune tri sezone čak 615 kaznenih pozicija na startu su skupili Fernando Alonso, Jenson Button i Stoffel Vandoorne.

Fernando Alonso u tom je razdoblju zbog kvarova na bolidu morao odustati u čak 19 utrka, a ove sezone tek je jednom završio među osvajačima bodova, u Azerbajdžanu gdje je bio deveti u cilju.

McLaren u 2017. godini drži posljednje mjesto u poretku konstruktora, a s ukupno 145 kaznenih pozicija na startu već je nadmašio u negativnom smislu prošlu sezonu, a vrlo lako bi mogao i onu prvu sezonu suradnje s Hondom, kada je imao čak 330 pozicija penalizacija.

Zbog toga je veliko pitanje hoće li se suradnja nastaviti i sljedeće sezone, no Mercedes i Ferrari nisu pretjerano raspoloženi ustupiti svoje motore rivalu pa možda McLaren neće imati izbora.

Ako ništa, Fernando Alonso ne bi trebao na sljedećoj utrci u Mađarskoj mijenjati komponente motora, a time niti zaraditi kaznene pozicije. Samim time trebao bi konačno dobiti priliku na stazi koja odgovara i njemu i bolidu ostvariti pristojan rezultat, u kvalifikacijama i utrci...