PRANJE LOVE, UTAJA POREZA...

Pod istragom i menadžeri izvan talijanskih granica

26.06.2013 u 12:47

Bionic
Reading

U utorak je u koordiniranoj akciji u suradnji s državnim tužiteljima iz Napulja financijska policija izvela raciju u 41 talijanskom nogometnom klubu, od čega u 18 klubova iz Serije A.

Guardia di Finanza, koja u Italiji izaziva strahopoštovanje, ušla je u urede 41 kluba u utorak i zaplijenila dokumentaciju koja bi mogla potvrditi optužbe tužitelja iz Napulja, koji koordiniraju akcijom, za krivična djela zavjere, pranja novca, utaje poreza i lažnih faktura. Pod istragom su ugovori u trokutu između igrača, agenata/menadžera i klubova.

Samo dan kasnije u javnost je procurila informacija da će se istraga proširiti i izvan granica Italije, odnosno u klubovima iz kojih su dovedeni određeni igrači, čiji su transferi bili sumnjive prirode. Prema prvim informacijama riječ je o nekolicini argentinskih klubova, te općenito klubovima iz Južne Amerike.

Predstavnici dva ponajveća kluba, Intera i Milana, ostaju, zasada, mirni:

'Miran sam i opušten. Milan nije glavna tema istrage. Traže ugovore nekolicine nogometnih menadžera u koje se sumnja', tvrdi izvršni direktor Milana Adriano Galliani

'Sve je to vezano za neke stvari iz prošlosti. Nema razloga za brigu', tvrdi pak predsjednik Intera Massimo Moratti