PRIPREMA, POZOR,…

Počinje prodaja ulaznica za Engleska - Hrvatska

17.08.2009 u 10:52

Bionic
Reading

23 dana ostala su do gostovanja hrvatske nogometne reprezentacije u Londonu i, iako je u međuvremenu na rasporedu jednako važan dvoboj s Bjelorusijom u Zagrebu, dvoboj na Wembleyju ima veću marketinšku težinu. Karte kreću u prodaju, valja se požuriti

Na službenim stranicama HNS-a objavljeno je da ulaznice za dvoboje na Maksimiru i Wembleyju u prodaju kreću tijekom današnjeg dana (ponedjeljka), a za dvije različite utakmice vrijede i dva različita pravila.

Za dvoboj s Bjelorusijom 5. rujna, prenose Sportske novosti, prvi krug prodaje bit će rezerviran isključivo za članove navijačke udruge Uvijek vjerni, u suradnji i uz podršku turističke agencije Speranza, nakon čega će se ostatak ulaznica distribuirati putem interneta. Ti navijači bit će primorani plaćati i dodatnu svotu za ulaznice zbog dostave. Ostane li i nakon drugog kruga još ulaznica, četiri dana prije dvoboja one će se moći nabaviti na blagajnama maksimirskog stadiona.

Paralelno će se tražiti i put do Londona, gdje se igra 9. rujna. Nakon pobjede rezultatom 3:2 prije dvije godine, Hrvati ponovno dolaze, ovoga puta u još većem broju. Umjesto tadašnjih 5900 ulaznica, u Savezu procjenjuju da će za ovaj dvoboj na raspolaganju imati 7000 vrijednih papirića. Iako, brojka još nije službena. Zasad se možete samo prijaviti na službenoj stranici Saveza i čekati tjedan dana da se obračuna broj prijava i usporedi ih se s konačnom brojkom ulaznica koje će Englezi poslati.

Sve navijačke skupine bit će namirene preko udruge Uvijek vjerni, a svoj dio odnijet će igrači, stožer, podsavezi i Savez sam. Omjeri još nisu definirani, ali Zorislav Srebrić tvrdi da agencijama neće biti osiguran uobičajeni postotak. Pokaže li se da je broj zainteresiranih veći od broja ulaznica koje je Savez predvidio za 'običan puk', organizirat će se već tradicionalni ždrijeb. Tako će vjerojatno i biti.

Prije dvije godine raspon cijena ulaznica za Wembley bio je od 40 do 60 funti (lože i do 150), dok će ulaz na dvoboj na Maksimiru vjerojatno opet koštati između 20 kuna (sjever gore) do 200 kuna (zapad dolje).