PET KANDIDATA

Počinje najneizvjesnija sezona Premiershipa dosad!

15.08.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Ovaj vikend počinje Premiership, a čast da otvore englesko prvenstvo imaju u subotu Manchester Unted i Swansea City. Odgovore tko su kandidati za naslov, a tko je predodređen za borbu za ostanak smo potražili na portalu Tribina.hr

Na specijaliziranom nogometnom portalu Tribina.hr posavljena je tema: Premiership počinje; čeka li nas najneizvjesnija sezona dosad?

U brojnim detaljnim komentarima pet klubova se izdvaja kao kandidati za naslov. (Manchester U., Manchester C., Chelsea, Arsenal, Liverpool) pa tako i u analizi tribinaša pod nadimkom 'IstraSport' koju prenosimo u cijelosti:

'Na odbijenu loptu grijeh je ne opalit volej...

Već sam dovoljno dugo na Tribini da ljudi znaju da ne volim engleski nogomet. Dok nedjeljom moj stari samo čeka da vidi loptu na stranu, centaršut, a onda ili skok šut glavom, ili odbijena lopta obrane sjeda nekome na volej, ja više volim igru posjeda lopte, više volim da mi nogometaš pokaže da razmišlja dok igra. Nemojte me krivo shvatiti, Premiership je jaka, vjerojatno najjača liga svijeta, ali nije po mom guštu. Bez obzira na to, pratim intenzivno, jer su to klubovi s nekakvim integritetom i velikom tradicijom. Kao plus na to stigla je prošla sezone, jedna od napetijih u zadnje vrijeme.

No, ipak, rekao bih da nas čeka još ljepša i uzbudljivija sezona. Jer, realno, ova je bila bez dvojice velikana, Arsenala i Manchester Uniteda. Ova koja slijedi ima sve.

CHELSEA

Na stranu to što igraju pomalo odvratan nogomet, ali imena poput Diega Coste, Fabregasa, Luisa Filipea, Courtoisa utječu na to da se može reći kako je Chelsea trgovao jako dobro. Imaju izuzetno moćan sastav koji će se s Mourinhovim poznato organiziranim nogometom moći suprotstaviti svakome. Ostaje mi samo nejasno: Lukakua imaš, prodaješ ga, ali dovodiš više od deset godina starijeg Drogbu ?!

MANCHESTER CITY

Pomalo su iznenadili i više nego lošom predstavom u Superkupu, ali mogao je to biti i samo takav dan. Stigli su im Sagna, Fernando, Caballero i Lampard, a otišli samo sporadični epizodisti. Ipak, koliko god prvaci bili, ne djeluju mi da se ove godine mogu nositi sa sve jačim konkurentima. Osim ako Aguero sezonu ne učini - svojom.

City je aktualni prvak

MANCHESTER UNITED

Kao papagaj tvrdim da su igrači bitniji od trenera, ali kad vidiš da Janmaat, Blind, Vlaar i Cillesen igraju polufinale SP-a, dođe ti da se zamisliš. Da bi stvar bila bolja, Van Gaal je doveo pametna pojačanja: Luke Shaw je odličan mladi igrač, oduševio me u sve tri utamice koliko sam ga gledao, a iza Andera Herrere je sjajna sezona u Bilbau. Ipak, više od pojačanja, Unitedu će značiti novi početak. Dašak optimizma koji vlada Old Traffordom sada. Jer, jedno je mijenjati Sir Alexa Fergusona nakon naslova, a sasvim nešto drugo mijenjati Moyesa nakon smiješne sezone. Van Gaal je tip koji može iskoristiti vjetar u leđa, pogotovo sa ovim sastavom.

LIVERPOOL

Vjerojatno nijedan klub na svijetu ne trguje kao "Redsi". Doveli su Cana, Origia (poslali ga u Lille na posudbu), Lovrena, Markovića, Lallanu i Lamberta. Ako prigodu dobije povratnik Suso, to je promjena više od polovice momčadi. Teško će to podnijeti, imam jaki osjećaj, a bez obzira na dovedenu kvalitetu, i dalje ostaje upitnik - hoće li L'pool moći nadoknatiti odlazak Suareza ?!

ARSENAL

Ponovno nemam nekakvo posebno objašnjenje, ali čini mi se da dolaze ljepša vremena za Arsenal. U Communityu su pokazali da Ramsey i Wilshere više nisu djeca, a Sancheza i Cazorlu treba moći zaustaviti. Sanogo je zasad prva špica, ali i Giroud, od SPa pa dosad pokazuje da ne treba na njega zaboraviti. Monreal i Chambers djeluju mi kao sigurna obrambena rješenja, a Debuchy je za mene kvalitetniji u oba smjera od Sagne, pa je jedini kojem ne vjerujem u tom sastavu vratar Szczesny. Ove sezone bi mogli pomrsiti račune "velikima", nakon lanjske za zaborav. Wenger mora biti gladan nekakvog slavlja, u posljednje četiri sezone triput je bio četvrti, jednom treći. Je li vrijeme za korak-dva više?

Bez obzira volite li ili ne način igre u engleskom nogometu, treba biti pošten i reći - napetost koju donosi Premiership jedva se čeka!'

Arsenal je prije sezone osvojio Community Shield