pao na dopinškom testu

Igrao za hrvatske prvake, maštao o reprezentaciji, a sada zbog kokaina doveo cijelu karijeru pod upitnik

28.03.2019 u 13:30

Bionic
Reading

Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo suspendirala je zbog uzimanja kokaina rukometaša RK Umaga Josipa Maršana.

'Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2. ožujka 2019. na utakmici 17. kola Prvenstva Hrvatske između Zameta i Umaga, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019.,' stoji u u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u kojem se ističe da sportaš nije tražio otvaranje B uzorka te da će o ovom slučaju konačnu odluku donijeti Stegovno vijeće HZJZ-a.

Zanimljivo, ovaj rukometaš u prosincu je prešao u redove PPD Zagreba, a u siječnju je, u prvoj utakmici koju vodi aktualni trener Branko Tamše i igrao za 'plinare'.

U pobjedi Zagreba protiv Gorice 38:25, Maršan je zabio dva gola.

'Poziv iz metropole je i došao nakon ovih naših odličnih igara. Vrlo brzo smo dogovorili sve detalje ugovora te sam postao igrač PPD Zagreba. Ponosan sam i sretan jer zna se što Zagreb predstavlja kako u Hrvatskoj tako i u europskim okvirima u rukometu. Ugovor je višegodišnji , očekivanja su za sada vrlo realna i skromna. Tako sam razmišljao do sada i uvijek se pokazalo točnim. Na meni je da se svojim trudom i zalaganjem izborim za priliku i kada ju dobijem da ju iskoristim na najbolji mogući način', rekao je Maršan za portal sport023.hr

Tada je maštao i o reprezentacij'.

'Mislim da je svakom sportašu to san pa tako i meni. Svjestan sam konkurencije, trenutačno sam samo fokusiran na klupske obveze a poziv ako jednog dana dođe to će biti najveća nagrada za sve uloženo'.

Međutim, nakon te utakmice Maršan se ipak vratio u Umag.