TEŠKI PREGOVORI

Početak Serie A upitan zbog štrajka igrača

03.08.2011 u 13:35

Bionic
Reading

Predsjednik udruge talijanskih nogometaša (AIC) Damiano Tommasi zaprijetio je u srijedu da će zakočiti početak talijanskog prvenstva ako Liga ne potpiše novi kolektivni ugovor

Stari ugovor je istekao prije godinu dana i igrači su u dva navrata prošlu sezonu planirali štrajk koji je bio izbjegnut svaki put jer su pregovori napredovali.

'To se vuče od prošle godine. U posljednjih nekoliko mjeseci odlučili smo da nećemo štrajkati jer je prvenstvo bilo u tijeku, ali sada smo odlučili da, ako ne postignemo dogovor, prvenstvo neće ni početi', kazao je Tommasi.

'Da, to je rizičan plan koji može minirati početak sezone 27. kolovoza', dodao je.

Bivši igrač Rome i bivši reprezentativac je istaknuo da 'kolektivni ugovor mora biti potpisan kako bi prvenstvo moglo početi i da je čak predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (Figc) Giancarlo Abete to isto rekao'.

'Igračima će biti teško da neće biti na terenu, ali potrebno je da su njihova prava napisana 'crno na bijelo' i tu se ne radi o ekonomskim pitanjima', dodao je Tommasi.

Sukob s vlasnicima klubova proizlazi iz činjenice da su oni htjeli nametnuti igračima neke uvjete, uključujući i transfere nakon isteka njihovih ugovora.