RED BULL IZNENADIO

Počelo je! Hamilton najbrži, Alonso i Vettel opasni!

14.03.2014 u 10:20

  • +9

Melbourne, slobodni treninzi Formule 1

Izvor: Reuters / Autor: Paulo Whitaker

Bionic
Reading

Fernando Alonso i Lewis Hamilton ostvarili su najbrža vremena na prvim slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Australije...

Nakon gotovo četiri mjeseca iščekivanja, Formula 1 se vratila. Na stazi Albert Park u petak je počela nova era V6 motora, a prva runda pripala je Ferrariju. Fernando Alonso bio je pola sekunde brži od konkurencije na prvom slobodnom treningu. Vozio je Španjolac 1:31.840, a iza njega su se našli Jenson Button iz McLarena te dva Williamsa, Bottas i Massa.

Već prvi slobodni trening pokazao je da Red Bull neće biti katastrofalno loš kao u predsezonskim testiranjima. Daniel Ricciardo i Sebastian Vettel zauzeli su peto i sedmo mjesto te tako najavili borbu za osvajanje bodova u nedjelju. Iako se očekivalo i mnogo odustajanja na stazi, dogodilo se samo jedno, i to Lewisu Hamiltonu koji je morao stati, dok vozači Lotusa i Caterhama nisu uspjeli odvesti niti jedan krug, kao ni Jules Bianchi iz Marussije.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te Veliku nagradu Australije gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i na pay-per-view servisu match.tportal.hr

Na drugom slobodnom treningu stvari su došle na svoje, a najbrža vremena vozili su vozači Mercedesa. Lewis Hamilton vozio je 1:29.625, jednu desetinku brže od Nice Rosberga. Pola sekunde zaostao je Fernando Alonso, a četvrto mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu, koji je ponovo ostvario plasman iznad očekivanja. Button je bio peti, ispred Red Bullovog Ricciarda i Ferrarijevog velikog pojačanja, Kimija Raikkonena.

U subotu je na rasporedu treći slobodni trening, a onda i kvalifikacije koje počinju u 7 po hrvatskom vremenu.

F1 Melbourne, prvi slobodni trening:

1. Alonso 1:31.850
2. Button +0.517
3. Bottas +0.563

Drugi slobodni trening:

1. Hamilton 1:29.625
2. Rosberg +0.157
3. Alonso +0.507