NOVI HRVATSKI REKORD

Pobjeda Sandre Perković u Bruxellesu

27.08.2010 u 19:09

Bionic
Reading

Sandra Perković pobjednica je natjecanja bacačica diska na posljednjem ovosezonskom mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu. Europska prvakinja iz Barcelone do pobjede u Bruxellesu je stigla bacivši novi hrvatski rekord od 66,93 metara

Perković je tako pri samome kraju ove vrlo uspješne sezone uspjela popraviti vlastiti nacionalni rekord, kojega je postavila u ožujku u Splitu, za osam centimetara. Pobjeda u Bruxellesu druga je za Perković u Dijamantnoj ligi ove godine, najbolja je bila i u New Yorku, a zahvaljujući njima, te drugom mjestu u Londonu i trećem mjestima u Dohi i Parizu naša mlada atletičarka zauzela je drugo mjesto u ukupnom redoslijedu diskašica u Dijamantnoj ligi, iza Kubanke Yarelis Barrios.

Upravo je Barrios bila druga iza Perković s hicem od 65,96 metara, dok je treće mjesto zauzela Kineskinja Yanfeng Li sa 64,74m.

U ukupnom redoslijedu Dijamantne lige Barrios je osvojila 20 bodova, Perković 16, dok su treće mjesto podijelile Australka Dani Samuels, Rumunjka Nicoleta Grasu i Amerikanka Aretha Thurmond sa po tri boda. Do kraja sezone Perković će još nastupiti na mitingu u Zagrebu 1. rujna, te na Kupu kontinenata u Splitu sljedećeg vikenda.

REZULTATI:
1. Sandra PErković (Hrv) 66,93m
2. Yarelis Barrios (Kub) 65,96
3. Yanfeng Li (Kin) 64,74