700 LJUBITELJA ADRENALINA

Plitvice ugostile najmasovniju MTB maraton utrku u Hrvatskoj

09.06.2014 u 14:59

Bionic
Reading

Plitvice su proteklog vikenda bile domaćin najvećeg MTB događanje u Hrvatskoj. Naime u najpoznatijem i najstarijem hrvatskom nacionalnom parku, 7. i 8. lipnja 2014. iz okupilo se više 700 profesionalnih i rekreativnih ljubitelja MTB adrenalina iz osam europskih zemalja

Dvodnevno druženje biciklista profesionalaca i rekreativaca svih dobnih skupina s područja cijele regije, započelo je 7. lipnja velikim bike festivalom gdje je svoje proizvode i usluge predstavilo 20 izlagača, pretvarajući prvi dan festivala u najveći sajam bicikala i pratećih proizvoda i usluga na otvorenom u regiji.

Nedjelja 8. lipnja bila je predviđena za utrku koja je jamčila puno atraktivnih trenutaka jer su se na startu našli rekreativci i profesionalci željni dobrih rezultata, ali i ispitivanja vlastitih mogućnosti. Utrka je bila podijeljena na 3 staze i u 4 kategorije, pa su tako natjecatelji ovisno o svojim afinitetima i mogućnostima vozili Easy rutu dugu 33 km, Classic rutu od 49 km i Epic rutu od 70 km. Uspješnijima su se u utrkama pokazali profesionalci kojima su ove utrke bile odlična prilika za pripremu uoči važnih natjecateljskih utrka dok su svi rekreativci utrku iskoristili za testiranje vlastitih mogućnosti, ali i upoznavanje ljepote Korenice i nacionalnog parka Plitvička jezera.

Uz odličnu organizaciju utrke koja će sigurno na najbolji način promovirati mogućnosti biciklističkog turizma u Hrvatskoj organizatori su na festivalu ponudili i besplatno predstavljanje već etabliranim biciklističkim destinacijama u regiji uključujući i prvi hrvatski licencirani Adria Bike Hotel u Svetom Martinu na Muri te zanimljive biciklističke destinacije u Istri, Dalmaciji, Hercegovini i Gorskom kotaru.

više informacija potražite na:

www.adriabike.hr

MTB maraton - Plitvička Jezera www.adriabike.hr/