Iskreni stoper Barce

Pique se dotakao Messija, Zlatne lopte, odlaska u mirovinu i svog biznisa, a onda sve šokirao jednim odgovorom: Radije bih umro nego igrao za Real!

01.12.2021 u 14:14

Bionic
Reading

U povijesti nogometa nije puno španjolskih igrača igralo za dva velikana kao što su Real Madrid i Barcelona. Na tom se popisu sigurno neće naći legendarni stoper Barce Gerard Pique

U razgovoru u emisiji El Hormiguero 34-godišnjem Gerardu Piqueu stiglo je nezgodno pitanje bi li, da mu dođe ponuda koju ne može odbiti, pristao igrati za Real Madrid.

'To je nemoguće! Radije bih umro nego igrao za Real. Ne mogu mi ništa ponuditi', kratko i jasno rekao je Pique koji je svojim iskrenim sve šokirao. No, uvijek je bio poznat da kaže ono što misli...

Isto tako je Pique je i sam svjestan kako mu se profesionalna nogometna karijera bliži kraju. No, on već neko vrijeme intenzivno o tome razmišlja, a poznato je kako je jedan od investitora u tenis, točnije u tvrtku koja ima prava na Davic Cup koji se igra po novom sustavu.

'Mnogi suigrači su mi ispričali kako im je bilo teško kada su otišli u mirovinu. Od djetinjstva pratiš određenu rutinu, a onda se sve promijeni. Jednostavno se moraš prilagoditi na novi život. Teško je… Nogometaši uglavnom nisu spremni na tu promjenu. Već godinama se pripremam na to, investirao sam u određene poslove. Imat ću što raditi kada odem iz nogometa', kazao je Pique koji se dotakao i bivšeg suigrača Lea Messija i njegove sedme Zlatne lopte koju je osvojio.

'Da, sretan sam zbog toga. To je dokaz da je najbolji svih vremena.'

Ali prisjetio se i dana kada je shvatio da Messi zaista odlazi iz kluba:

'Bio nam je poput brata i ona nas e najbolji igrač u povijesti napustio', kratko je rekao Pique o danu kada je Messi napustio Barcelonu te ubrzo potpisao za PSG.

  • +3
Barcelona - Espanyol, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Quique Garcia