NHL

'Pingvinima' i jedan pogodak dovoljan za 13. uzastopnu pobjedu

27.03.2013 u 09:39

Bionic
Reading

Ponajbolji hokejaš današnjice Sidney Crosby bio je jedini strijelac u pobjedi Pittsburgh Penguinsa protiv Montreal Canadiensa za produljenje pobjedničkog niza u NHL ligi na 13

Marc-Andre Fleury zaustavio je 22 udarca prema svojim vratima, ali je utakmicu napustio nakon druge trećine zbog žestokog sudara u jednoj gužvi ispred svog gola. Tomaš Vokoun kvalitetno ga je nadomjestio u posljednjoj, te skinuo 15 dodatnih udaraca za minimalnu pobjedu Pittsburgha.

Niz pobjeda nastavio je i Vancouver, koji je u 'dosadnoj' utakmici koja je u regularnom dijelu završila rezultatom 0:0, tek nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca svladao Columbus. Jedini pogodak u raspucavanju penala zabio je Maxim Lapierre, kojim su Canucksi upisali petu uzastopnu pobjedu.

Vancouver je pobjedom pretekao Minnesotu na trećem mjestu Zapadne konferencije.

Recimo i da je na najbolja ovosezonska momčad lige Chicago Blackhawks prekinula niz od dva poraza slavivši kod kuće protiv Calgaryja 2:0. Ray Emery upisao je 16 obrana na golu Chicaga, čime je po prvi put nakon više od tri godine ostvario 'shutout'. Bio je to njegov 12. 'shutout' u karijeri.

Recimo i da je Calgaryju ovo bio 10. uzastopni gostujući poraz.

NHL liga, utorak:

Pittsburgh - Montreal 1:0
Toronto - Florida 3:2
Washington - NY Islanders 2:3
Carolina - Winnipeg 1:4
Philadelphia - NY Rangers 2:5
Tampa Bay - Buffalo 2:1
St. Louis - Edmonton 0:3
Chicago - Calgary 2:0
Vancouver - Columbus 1:0, penali