'KAUBOJSKE LIGE'

Pijani igrači tukli suca

07.04.2009 u 14:30

Bionic
Reading

Na niželigaškim utakmicama može se vidjeti dobrog nogometa, ali i stvari koje nemaju veze sa sportom. Na susretu 4. HNL sjever, održanog u Drnju, došlo je do prekida jer je fizički napadnut glavni sudac. Igrala se utakmica između Tomislava i Mladosti iz Čačinaca

Na utakmici 22. kola 4. HNL sjever došlo je do ružnih scena koje su, nažalost, sve češće na travnjacima, pogotovo u nižim ligama. Dvoboj Tomislava i Mladosti iz Čačinaca prekinut je u 65. minuti, nakon što je Hrvoje Bači zaradio drugi žuti karton. Igrač je tada nasrnuo na suca Slavka Mikelčića, a pomogao mu je kapetan Željko Kašić. Zaštitnu ogradu preskočio je i predsjednik Tomislava, Damir Puhač, i napao suca Mikelčića. Uslijedilo je naguravanje, a zatim i 'cipelarka' na sucu. Suca Mikelčića je povukao prvi pomoćni sudac. Brzo se podigao i pobjegao prema centru igrališta.

Incident je kulminirao kada je drugi linijski sudac zastavicom udario jednog od Drnjanaca. Kasnije je Hrvoje Bači otrčao do svlačionice i presvukao odjeću, a kada su suci s delegatom i redarima htjeli izaći, ponovo se htio obračunati s glavnim djeljiteljem pravde.

Na igralište je pozvana policija, a ubrzo je pristiglo čak šest policajaca u tri vozila. Napravili su alkotest koji je pokazao da je Hrvoje Bači imao 1,07 promila, a Željko Kašić 0,08.

Policijski djelatnici uzeli su video zapis s utakmice. Nakon što ga pregledaju, podnijet će kaznene prijave protiv svih sudionika ovog nesportskog događaja.

Inače, Hrvoju Bačiju to nije prvi incident na travnjacima 4. HNL. Nedavno se nakon utakmice sukobio i s navijačima drugog kluba u ligi.