OBNOVLJENA SURADNJA

Petrović predstavljen, ciljevi i dalje visoki

26.11.2012 u 17:46

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u Domu sportova predstavljen novi trener Cedevite. Kao što je objavljeno već ranije, momčad će preuzeti Aco Petrović koji je momčad vodio u završnici sezone 2009/2010. i cijelu sezonu 2010/2011.

Te pretprošle sezone Aco je momčad odveo do trećeg mjesta u EuroCupu i do finala u Prvenstvu Hrvatske, a ujedno je dobio i nagradu za trenera godine u EuroCupu.

'Brzo smo sve dogovorili. Neće Aci biti lako u Euroligi gdje treba popraviti što se može, a u ligiABA je cilj najviša pozicija', rekao je u uvodu sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Okupljenim novinarima obratio se i Petrović.
 
'Moj povratak nakon godinu i pol dana samo potvrđuje da smo klub i ja bili i ostali u dobrim odnosima. Vrlo brzo smo se dogovorili, doslovce u tri i pol minute, a no nismo htjeli potpisivati nikakve vremenske ugovore. Dogovor je da nakon sezone sjednemo i vidimo što i kako dalje', rekao je Petrović i dodao:

'Meni je Euroliga vrlo važna i mislim da je dobro za ovu momčad da igra jednu utakmicu više tijekom tjedna. Kvaliteta i napadači potencijal momčadi ne dopuštaju tako malo koševa kao u Milanu i Beogradu, a pogotovo ne kombinirano pedeset izgubljenih lopti u te dvije utakmice.'

Bilo je riječi o mogućem pojačanju Dariju Šariću za kojeg je Petrović ustvrdio kako bi imao važnu ulogu u momčadi ako bi pristupio Cedeviti.