FRANCKOVI MILIJUNI

Petrović i Artuković o Ciboni: Ovo je početak nove priče!

20.03.2015 u 15:44

Bionic
Reading

Predsjednik KK Cibona Aleksandar Petrović, nakon što je oformljen Upravni odbor kluba, predstavio je na konferenciji za novinare člana UO-a Ivana Artukovića

Na početku je Petrović kazao kako je ovo jedan od važnijih tjedana u povijesti Cibone, kojoj je zbog nagomilanih financijskih problema prijetilo gašenje.

'Ovo je početak nove priče. Podsjećam sve kako je pet, šest puta Cibona opasno visjela nad provalijom. Sljedeće sezone želja nam je napasti Eurokup koji nam donosi 1,5 milijuna eura', kazao je Petrović.

Petrović je naglasio kako im oformljivanje UO-a, koji po novom statutu može imati pet članova, ulijeva optimizam.

'Sezona je na izdisaju i još je pred nama Prvenstvo Hrvatske u kojem želimo biti među prva tri kako bismo i sljedeće sezone igrali u ABA ligi. Nije nas zabrinulo ni devet poraza u nizu u ABA ligi jer je u sedam utakmica praktički odlučivala jedna lopta. Najveća dobit Cibone svakako su mladi igrači koji su silom prilika dobili veliku minutažu', kazao je između ostalog Petrović dodavši kako je svjestan da im u borbi za jedno od prva tri mjesta neće biti lako protiv klubova iz Rijeke, Šibenika i vjerojatno Sinja…

ACO ŽELI PRIVATIZACIJU

Kada je ova sezona u pitanju, financijski je pokrivena, kaže Petrović.
'Do 1. kolovoza sve što se tiče ove sezone bit će podmireno. Nakon toga nas sljedećih godina čeka plaćanje dugova koji su određeni predstečajem. Konkretno, prvo je na redu oko osam milijuna kuna pa nakon toga 10,3 milijuna. Kada se sve sanira, želja mi je da klub polako krene u privatizaciju', kazao je Petrović.


'Ranjivi smo i moramo biti oprezni.'

Na pitanje koliko će budžet Cibone biti sljedeće sezone, s obzirom da se i Franck uključio kao jedan od sponzora, kazao je:

'Na igrače će sljedeće sezone biti potrošeno oko 430.000 eura, a s obzirom da imamo pet, šest mladih igrača koji su relativno mladi i samim time jeftiniji, nadamo se da će u momčadi biti i jedan Amerikanac.'

Predstavljajući 27-godišnjeg Artukovića, Aco je kazao: 'Suradnja Francka i Cibone traje punih 39 godina, što je puno više nego što Ivan ima godina. Drago nam je da su i dalje ostali uz nas.'

Ivan Artuković, član Uprave Francka, odmah na početku kazao je zašto nije prihvatio ulogu predsjednika kluba koja mu je bila nuđena:

'Član sam Uprave Francka i iz pragmatičnih razloga nisam prihvatio ulogu predsjednika Cibone jer se ne bih mogao u potpunosti posvetiti tim funkcijama. Svi smo podržali Acu, koji je legenda te srce i duša kluba, i kojem se ujedno zahvaljujem što je posljednjih šest mjeseci lijegao u krevet i budio se s problemima koje ima Cibona', kazao je Artuković.


Na pitanje s koliko će konkretno novca pomagati Ciboni kazao je:

'Ne bih o konkretnim ciframa, ali mogu reći kako je to otprilike trećina budžeta za plaće koji je Aco spomenuo. Želja nam je da se uključe i drugi sponzori koji bi mogli naći mjesto na dresu Cibone.'

Kao što se i nagađalo, pretpostavlja se da će Franck godišnje pomagati Cibonu s minimalno milijun kuna. A dok je Aco u klubu, suradnja će biti sigurna...

Artuković kaže kako je želja da se klub od sada vodi kao tvrtka, da se znaju prihodi i rashodi i da sve bude transparentno.

Kada je sponzorstvo u pitanju, osim 3,7 milijuna kuna, koliko godišnje uplaćuje Grad Zagreb za cijeli klub (održavanje, omladinski pogon…), Petrović je rekao i jednu zanimljivost:

'Želja nam je da uskoro pronađemo sponzora koji bi dobio mjesto uz ime Cibone.'

Dodao je još Petrović kako će svi mladi igrači, s kojima imaju ugovor na četiri sezone, vjerojatno biti ponuđeni na prodaju kako bi se budžet kluba dodatno povećao.