kraj u dubaiju

Petra Martić uz toliko propusta i poklonjenih lopti, ništa drugo nije mogla ni očekivati protiv Kristine Mladenović; odmah ispala i Konjuh

08.03.2021 u 15:55

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira iz serije 'Masters 1000' u Dubaiju, uspješnija je sa 7:6 (2), 6:4 bila Francuskinja Kristina Mladenović nakon sat i 52 minute igre. Vrlo brzo nakon Martić, na teren je izašla i Ana Konjuh, ali nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, Dubrovkinja je zapela u prvom kolu

Bio je ovo šesti međusobni susret Martić i Mladenović i prva pobjeda francuske predstavnice.

Martić je u oba seta prva stizala do 'breaka', ali ni kod 3:1 u prvom niti kod 3:2 u drugom setu nije uspijevala potvrditi oduzeti servis suparnici. Vrlo lošim gemom kod rezultata 5:5 u prvom setu, kada je napravila čak tri dvostruke servis pogreške, Martić je stigla u zaostatak.

Ipak, u sljedećem gemu, uz nekoliko dobrih reterna ona uspjela napraviti 're-break' i izboriti odlučujuću igru.

Nažalost, u 'tie-breaku' Martić nije bila konkurentna, Mladenović je povela sa 6:0 te potom realizirala treću od ukupno šest set-lopti.

Nakon što su razmijenile po 'break' sredinom drugog seta, obje su igračice držale svoj servis do 5:4 za Mladenović. Martić je u 10. gem krenula sa 30:0, no zatim je napravila četiri neprisiljene pogreške zaredom i tako izgubila meč.

Nakon Petre Martić, i druga hrvatska tenisačica, 23-godišnja Ana Konjuh, ispala je u 1. kolu velikog WTA turnira u Dubaiju.

Konjuh je poražena od Amerikanke Amande Anisimove, 32. igračice svijeta, sa 6:2, 6:2 za 53 minute igre. Ana protivnici nijednom nije uspjela oduzeti servis, a svoj početni udarac je gubila četiri puta, dok je imal po četiri asa i dvostruke pogreške na servisu.

Dubrovkinja, koja je 402. na WTA listi, na glavni turnir se plasirala iz kvalifikacija.