WTA BUDIMPEŠTA

Petra Martić korak bliže cilju kojeg još nije ostvarila u teniskoj karijeri!

21.02.2018 u 16:29

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić preokretom je stigla do pobjede 3-6, 6-4, 6-4 nad Bjeloruskinjom Aliaksandrom Sasnovič, 47. tenisačicom svijeta i 6. nositeljicom WTA turnira u Budimpešti te se izborila za mjesto u četvrtfinalu.

Bjeloruskinja je vodila 6-3, 4-2 i bila nadomak pobjedi, kad se 27-godišnja tenisačica iz Duća nizom od četiri gema vratila u meč.

  • +7
Petra Martić i Elise Mertens, osmina finala Australian Opena 2018. Izvor: Reuters / Autor: DAVID GRAY

U odlučujućem setu smo u prvih sedam gemova vidjeli šest 'breakova', po tri na svakoj strani. Sasnovič je od zaostatka 2-4 došla do izjednačenja, ali je Martić novim 'breakom' u desetom gemu stigla do svoje četrvrte pobjede nad Bjeloruskinjom u isto toliko mečeva na ITF i WTA turnirima.

Naša će tenisačica u četvrtfinalu igrati protiv 19-godišnje Slovakinje Viktorije Kuzmove (WTA - 121.), sretne gubitnice iz kvalifikacija, koja je sjajno iskoristila svoju priliku te preko Rumunjke Sorane Cirstee i Njemice Sabine Lisicki stigla do svog prvog četvrtfinala na WTA turnirima.

Podsjetimo, iako ima mnogo respektabilnih rezultata na Grand Slam turnirima, Martić nikad u karijeri nije osvojila WTA turnir, a ovaj u Budimpešti čini se kao idealna prilika da to napokon ostvari...