NHL

Peta uzastopna pobjeda Chicaga

19.12.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Hokejaši Chicago Blackhawksa nastavljaju svoj pobjednički niz. U susretu protiv Calgary Flamesa slavili su 4:2 što je bio njihov peti uzastopni trijumf, te 21. ove sezone

Vodeća momčad Zapadne konferencije NHL sve je obavila u prve dvije trećine koje je dobila rezultatom 3:0. U posljednjih 20 minuta gosti su zaprijetili, no bez uspjeha. Bila je to 11. uzastopna pobjeda Chicaga u United Centru protiv Calgaryja. Strijelci za Blackhawkse bili su Steve Montador, Niklas Hjalmarsson, Patrick Kane i Marian Hossa, dok su golove za Flamese zabili Olli Jokinen i Curtis Glencross.

Pobjeda Chicaga donijela je veliko zadovoljstvo njihovom treneru Joelu Quennevilleu koji se upisao u povijest NHL lige kao deseti trener sa 600 i više pobjeda.

'Hvala dečkima na još jednom slavlju. Bili smo dominantni i agresivni što je bilo presudno', kazao je Quenneville kojem je za 600 pobjeda trebalo 1.113 utakmica.

Uspješnu večer imali su i St Louis Bluesi koji su u susretu sa čak 10 golova pobijedili Columbus Blue Jacketse 6:4. Gosti su vodili 1:0 i 3:2, no u posljednjoj trećini su doživjeli pravi potop. Bluesi su zadnjih 20 minuta zabili četiri gola i okrenuli utakmicu na svoju stranu. Za St. Louis je to bila peta pobjeda u zadnjih šest utakmica. Golove za domaći sastav zabili su Kevin Shattenkirk, T.J. Oshie, Alex Steen, Jason Arnott, Alex Pietrangelo i Patrik Berglund, a za goste dva Dereka, MacKenzie i Dorsett, Derick Brassard i Mark Letestu.

Najneizvjesniju utakmicu vidjeli su gledatelji u Bank Atlantic Centru u Sunriseu gdje su domaći Florida Panthersi nakon produžetka pobijedili Carolina Hurricanese 3:2. Nakon 60 minuta igre rezultat je bio 2:2, a pobjedu domaćinima u četvrtoj minuti produžetka donio je Kris Versteeg, kojem je to bio 16. gol ove sezone.